Orban rupe tăcerea: Vinovatul principal pentru această criză este Klaus Iohannis!

ludovi orban

Fostul președinte al PNL îi cere totodată demisia lui Cîțu: „Ar fi foarte potrivit să cer și demisia președintelui Iohannis, dar nu o s-o fac, că știu că o s-o fac degeaba”.

„Vinovatul principal pentru această criză este Klaus Iohannis. Ambiția bolnavă de a controla numirea procurorilor și ambiția de neînțeles de a impune cu forța la conducerea PNL un om care nu beneficiază de încredere, care a provocat criza, un om care nu mai avea nicio șansă de a fi învestit ca prim-ministru sunt cauzele care au dus la această criză”, spune Ludovic Orban.

El i-a cerut public lui Florin Cîțu să demisioneze din funcția de președinte al PNL.

„Florin Cîțu a demonstrat că nu era nicio urmă de responsabilitate, că a executat orbește toate ordinele primite fără să țină cont de consecințe, iar azi Florin Cîțu este o frână evidentă în calea oricăror negocieri în care poate fi implicat PNL. Odată cu Cîțu ar trebui să plece acasă și toți cei care l-au susținut. Sigur că azi ar fi foarte potrivit să cer și demisia președintelui Iohannis, dar nu o s-o fac, că știu că o s-o fac degeaba. Îl somez, în schimb, public, să-și aducă aminte că e președintele României, să renunțe la răfuielile politice meschine, la ambiția bolnavă de a-și impune o voință contrară intereselor fundamentale ale României, să înceteze să mai impună decizii PNL”, adaugă Orban.

El îi cere președintelui să înceapă consultările cu liderii partidelor parlamentare „nu peste o săptămână”, ci miercuri seara.