850 de elevi de la Colegiul „Traian Lalescu“ se mută la Universitatea „Eftimie Murgu“ Reşiţa!

Vestea ne-a parvenit azi de la Primăria Reşiţa, demersul având acoperire în Hotărârea Consiliului Local nr. 28 din 31 ianuarie 2019.

Implementarea de către Primăria Reșița a proiectului „Reabilitare energetică a Colegiului Național Traian Lalescu, Reșița, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 3.1, operațiunea B, Apel de proiecte nr. P.O.R./ 2016/ 3/ 3.2/B/1/7 REGIUNI”, proiect pentru care a fost semnat contractul de finanțare, implică şi efecte colaterale. Astfel, pe durata de execuție a lucrărilor, respectiv 12 luni, elevii colegiului vor trebui să-şi desfăşoare activitatea în altă parte.

CITEŞTE ŞI: Condiții ca la Oxford la „Traian Lalescu”. În 2020!

Până la vacanța de primăvară, cele 16 clase de liceu, 8 clase școala postliceală și 9 de gimnaziu, în total 849 elevi, vor trebui să finalizeze mutarea în clădirea Corp E a Universității Eftimie Murgu, clădire pentru care Consiliul Local Reșița și-a dat acordul în vederea închirierii spațiului necesar desfășurării activității instructiv educative a colegiului, prin HCL nr. 28 din 31.01.2019.

Biroul de presă al Primăriei Reşiţa mai informează că, până se va putea face mutarea elevilor în Corpul E al UEMR, cei 849 de elevi de la „Traian Lalescu“ îşi vor ţine cursurile, începând cu 11 februarie 2019, după cum urmează: cele 9 clase de ciclu gimnazial – la Colegiul Tehnic Reșița (parter și etaj I); clasele de liceu (16 clase) și învățământul postliceal sanitar (8 clase) – în aripa nouă a clădirii Colegiului Traian Lalescu.

Reamintim, valoarea totală a proiectului este de 8,36 milioane de lei, iar valoarea finanțării nerambursabile, de 6,9 milioane de lei.