5 milioane de euro pentru Chebuțiu şi Preda! Banii sunt căutați de DIICOT!

explo 1000x200

Afacerea celebrelor mormane de fier vechi din curtea UCM Reşiţa pe care Adrian Chebuţiu le-a trimis în Noua Guinee să producă energie electrică a băgat în conturile uzinei o sumă uriaşă. Ce s-a întâmplat cu banii încearcă acum să afle procurorii de la Crimă Organizată.

Adrian Chebuţiu, Adrian Preda şi Said Baaklini au fost opriţi de procurorii anticorupţie înainte să păgubească statul român cu 60 de milioane de euro. Chiar dacă majoritatea operaţiunilor dintre UCMR şi firma libanezului sau cele două societăţi „fantomă” au fost fictive, ceva bani s-au rulat efectiv în această afacere penală. „Singura sumă de bani care a circulat între cele patru societăţi comerciale implicate în operaţiune a fost cea de 22.881.260 lei (aprox. 5 milioane euro), plătită de SC Libarom Agri SRL către SC UCM Reşiţa SA. Restul operaţiunilor comerciale nu au fost însoţite de nicio plată, această împrejurare demonstrând încă o dată fictivitatea lor”, au arătat procurorii în rechizitoriu.

Interesant este că suma de 5 milioane de euro a intrat în conturile UCMR. De aici, doar Chebuţiu şi Preda ştiu exact ce s-a întâmplat cu banii. DIICOT-ul anchetează acum traseul banilor. DNA a stabilit însă deja ce reprezintă cele 5 milioane. „Această sumă este enormă faţă de valoarea reală a mărfurilor (213.890 euro). Plata unei sume atât de mari către SC UCM Reşiţa SA nu reprezintă altceva decât stimulentul acordat de inculpatul SAID BAAKLINI pentru inculpaţii CHEBUŢIU ADRIAN şi PREDA CORIOLAN ADRIAN pentru complicitatea acestora şi participarea lor la planul infracţional pus la cale de SAID BAAKLINI”, a mai precizat DNA.

Comments

  1. Florian Nedelcu says:

    Asemenea afaceri au fost si sint in toata tara acolo unde au existat complexae industriale gigant. Cazul de la Resita este un caz fericit ca s-a demarat anchete si este in curs de finalizare, dar ce se intimpla cu dosarul flota? Zeci de vapoare au fost taiate si bindute la fier vechi cuvforme mai mult sau mai putin legale. De asemenea peste tot unde au fost structuri metalice: mine combinate, centrale termice, uzine dezafectate au aparut si”intreprinzatori’ care au stiut sa le valorifice in interesul lor. Si uite asa mii, milioane de tone de fier vechi au luat drumul Libiei sau altor tari care in loc sa cumpere minereu de fier pentru industria lor au asigurat matetia prima dr la noi mult mai ieftin si noi cumparam feroase di Rusia, Germania ca noi am inchiscsi minele . Tot sa ne mearga bine ca asa au jurat ministrii( toti) ls investire ca nu vor precupeti niciun evort sa fie bine poporului. Si acum…..

  2. arbitru says:

    Astia doi ar trebui impuscati sus pe cladirea UCMR, iar complicii in hala de la Navale