Forajul din Valea Cenchii ajută locuitorii doar când și când. „Dacă tot nu plătesc apa nici să emită pretenții nu pot”!

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Caransebeșenii din cartierul Valea Cenchii nemulțumiți de faptul că apa nu are presiune să acopere 24 de ore din 24 necesarul tuturor gospodăriilor. Primarul Felix Borcean le reamintește că acestea sunt condițiile până la introducerea rețelei noi. Mai mult pentru ce consumă nu plătesc nicio factură.

Gheorghe Tiuc, unul dintre locuitorii din cartierul Valea Cenchii a ridicat problema apei, care și așa nu este potabilă, dar măcar curgea la robinetele locuitorilor pentru uzul menajer. Acum, pe perioada de iarnă apa provenită de la puțul de captare realizat de Primăria Caransebeș se întrerupe des și oamenii sunt nevoiți să rabde pentru că nici despre promisa rețea de apă și canalizare nu se mai știe nimic, spune Gheorghe Tiuc.

Nu poate să spună nimeni că temperaturile scăzute sunt de vină, nu e adevărat! Și în toamna trecută am avut aceleași probleme. Și atunci nu s-a folosit apa nici pentru udat grădinile și nu a înghețat, nu este apă, vă spun că pompa este subdimensionată, nu are capacitatea să asigure presiunea la toate casele. Cum este posibil ca în zilele de sâmbătă și duminică, când lumea are cea mai mare nevoie de apă să nu fie apă?”, a menționat Gheorghe Tiuc.

În replică primarul municipiului i-a răspuns că Primăria a rezolvat problema apei menajere pentru cetățenii din cartierul Valea Cenchii, deși oamenii nu achită niciun ban pentru apă. Soluția este provizorie până când se va realiza rețeaua de apă în acest cartier:

Valea Cenchii este singurul cartier din oraș unde oamenii nu plătesc apa, pentru că nu au contract cu Aquacaraș. Noi oferim prin această pompă apă gratuit”, a menționat Felix Borcean.

Edilul l-a consultat pe șeful Serviciului Public de Întreținere și Reabilitare, Ion Gheorghe Ștefan dacă se poate găsi o soluție tehnică, care s-ar putea aplica până când va fi introdusă rețeaua nouă de apă, acesta spunând că se poate schimba pompa cu una de capacitate mai mare, dar trebuie verificat puțul pentru stocul de apă.

Consilierul Andra Pleșa a specificat că este exclus ca oamenii să colecteze o sumă de bani pentru a ajuta la realizarea îmbunătățirii lucrării, așa cum sugera Gheorghe Tiuc, iar consilierul Florin Bogdea a venit cu soluția ca actuala pompă să lucreze și pe timp de noapte astfel ca apa să fie colectată într-un bazin mai mare:

STPT job 1000x200

Dacă am mări bazinul de stocare a apei, atunci actuala pompă ar putea să fie folosită și pe timp de noapte. În acest fel s-ar umple bazinul și ar exista un stoc de apă pe timpul zilei”, a spus consilierul social – democrat Florin Bogdea.

CITEȘTE ȘI:

Primarul Felix Borcean vrea normalitate în Valea Cenchii şi Jupa

Forarea unui puţ poate salva o investiţie de milioane de euro, în Caransebeş!

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/