Peste 900 de sancţiuni contravenţionale, în minivacanţa de sărbători, pe raza judeţului Caraş-Severin

Peste 900 de sancțiuni contravenționale, 65 de permise de conducere reținute, dar și certificate de înmatriculare retrase – așa arată statistica polițiștilor cărășeni după acțiunile desfășurate în județ, în ultimele 13 zile.

În perioada 24 decembrie 2019-05 ianuarie 2020, un număr de aproximativ 400 de polițiști rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, fluidizării traficului rutier, precum și reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi. Astfel, în perioada menționată, organele abilitate au împărțit nici mai mult nici mai puțin de 906 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 300.000 de lei, mai mult de jumătate dintre acestea – 498 – fiind aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Nu au scăpat de sancțiuni nici șoferii care nu au purtat centura de siguranță, numărul acestora ajungând la cifra de 62, în timp ce alte 35 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate celor care nu au respectat regulile privind depășirea.

Pe de altă parte, depășirile neregulamentare și viteza au fost motivele pentru care 65 de permise de conducere au fost reținute în vederea suspendării, totodată fiind retrase alte 6 certificate de înmatriculare. Mai mult decât atât, pentru depășirea regimului legal de viteză, 13 conducători auto au fost sancționați cu amendă, aceștia urmând să rămână pietoni pentru următoarele 90 de zile.

În perioada menționată, pe drumurile din județ, nu a fost înregistrat niciun deces din accidente rutiere.

Pe durata desfășurării acțiunilor în județ nu au lipsit infracțiunile de la regimul rutier, printre acestea putându-se exemplifica:

În noaptea de 02 spre 03 ianuarie, în jurul orei 02.00, un bărbat de 34 de ani, din județul Mehedinți, care conducea un autoturism pe raza stațiunii Băile Herculane, a fost oprit în trafic, iar, testat cu aparatul DrugTest, rezultat a fost pozitiv în privința substanțelor psihoactive. Acesta a fost imediat condus la spital în scopul prelevării de mostre biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii concentrației de substanțe psihoactive în organism.

Sâmbătă, 04 ianuarie, în jurul orei 22.15, polițiștii rutieri au oprit în trafic, pe strada Timișoarei din Reșița, un autoturism, condus de un bărbat de 62 de ani, din localitate, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și acesta a fost condus la spital în scopul prelevării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În ambele cazuri s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și se continuă cercetările.

În noaptea 04 ianuarie spre 05 ianuarie, ora 01.37, Poliția orașului Oțelu Roșu a fost sesizată despre faptul că o mașină a lovit gardul unei case, conducătorul auto abandonând-o și fugind de la fața locului. În scurt timp, polițiștii au depistat, în apropierea locului faptei, doi tineri, din localitate, bănuiți că s-ar fi aflat în autoturismul respectiv, în momentul impactului. Unul dintre aceștia, în vârstă de 16 ani, este bănuit că, în aceeași noapte, ar fi sustras autoturismul tatălui său și, împreună cu un prieten, s-ar fi deplasat pe raza orașului, iar la un moment dat, acesta ar fi pierdut controlul volanului, acroșând un alt autoturism parcat și oprindu-se în gardul unei case.

În urma evenimentului, din fericire, nu au rezultat victime omenești, însă, din verificări, polițiștii au stabilit că tânărul în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

În cauză, politiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni și continuă cercetările.