Colete cu „surprize” descoperite de poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin

Sacii cu cereale nu mai sunt la modă pentru introducerea țigărilor de contrabandă pe piața neagră, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Socol având de-a face, mai nou, cu practica mystery box.

În urma unei acțiuni declanșate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, sâmbătă, 4 ianuarie, ora 20.15, organele abilitate au intrat la bănuieli după ce, în apropierea localității Zlatița, aceștia au depistat un bărbat care transporta două colete voluminoase. Întrucât curierul nu-și justifica prezența în zonă, el a fost legitimat și condus la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

Potrivit polițiștilor, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cel în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 37 ani, domiciliat pe raza județului Caraș-Severin. În bagajul pe care îl transporta, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 1.100 de pachete cu ţigări, de proveniență Duty Free, pe care bărbatul a declarat că le-a ridicat de lângă linia de frontieră şi intenţiona să le comercializeze pe piaţa neagră din România.

Drept urmare, organele competente efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar ţigările, în valoare de aproximativ 13.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.