Silviu Hurduzeu a recunoscut relația cu Luminița Jivan: „Dragoste cu forța nu se poate!”

Au fost văzuți de multe ori împreună, dar au ținut ascuns ceea ce este cu adevărat între ei!

Relația dintre Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin, și Silviu Hurduzeu, vicele formațiunii și președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, nu este deloc una apropiată, ceea ce nu s-a prea lăsat văzut în acțiunile politice la care au participat împreună. Într-un interviu acordat în redacția Express de Banat, Hurduzeu a recunoscut însă termenii relației pe care o are cu șefa sa de partid. Până mai ieri, șefa lui de cabinet, la Prefectură și mai apoi în Consiliul Județean. „N-am fost de acord să aruncăm cu pietre într-un om care a construit totuși această organizație (n.r. – Ion Mocioalcă) și a dus-o la asemenea performanțe. Cum să încerci să ștergi cu buretele și să spui ca nimic nu a fost bun din ce a făcut?! Au fost mai mulți colegi care au avut un astfel de comportament. Sigur că nu am fost de acord și sigur că, din acel moment, a avut loc o distanțare. Nu putem să discutăm de PSD Caraș-Severin înainte de Luminița Jivan și de PSD a lui Mocioalcă. Până la urmă suntem o organizație. Faptul că am început cu acuzații, cu negarea unor evidențe, cu schimbarea unor oameni doar pentru simplul fapt că au fost de la Caransebeș sau că au fost apropiați de Mocioalcă, din punctul meu de vedere, nu a fost o idee fericită. De altfel, s-a și văzut. Apoi a  venit excluderea celor patru consilieri județeni și a vicepreședintelui consiliului Județean. Consideram că făceam parte din conducerea organizației județene, am avut discuții și cu doamna Viorica Dăncilă, i-am explicat că riscul este să pierdem majoritatea la Consiliul Județean. Nu am fost ascultat. Au fost câteva proiecte care nu au întrunit numărul de voturi pe care majoritatea îl avea. Procentele partidului au tot scăzut, de la maximul pe care l-am obținut la alegerile parlamentare în 2016 am scăzut continuu”, a declarat Hurduzeu.

Despre cât de distantă a devenit la un moment dat relația dintre Luminița Jivan și Silviu Hurduzeu a vorbit și Flavius Nedelcea, adjunctul acestuia de la Consiliul Județean, care între timp a fost exclus din PSD. Acesta afirmase că i s-a propus mazilirea lui Hurduzeu, lucru respins vehement de actuala conducere PSD Caraș-Severin. „Au fost mai multe acțiuni, acum nu aș putea să acuz, însă nici nu pot să spun că în perioada asta am fost ajutat foarte mult. M-am descurcat cum am putut. Nu voiam să cred că acele acțiuni au ca finalitate mandatul meu de președinte al Consiliului Județean”, a explicat Silviu Hurduzeu.

Între cei doi lucrurile nu merg grozav nici astăzi, chiar dacă Luminița Jivan a afirmat în mai multe rânduri că Silviu Hurduzeu se bucură de tot sprijinul ei și că va fi, în opinia sa, candidatatul PSD Caraș-Severin pentru Consiliul Județean în 2020. „Nu, nu s-au reglat nici acum. Nu a fost vorba despre o ceartă, dar nici de o colaborare extraordinară nu poate fi vorba. Am simțit o răceală în a colabora cu mine, asta este, dragoste cu forța nu se poate. Într-adevăr, nu neg, a spus că eu voi fi candidatul pentru președinte la Consiliul Județean, dar am spus-o de fiecare dată, până la urmă trebuie să fie o decizie a partidului cine va fi candidatul partidului pentru funcția de președinte de Consiliu Județean. Eu încă nu mi-am manifestat dorința de a mai candidă, mai am lucruri de făcut la Consiliul Județean și mă voi gândi serios în perioada următoare dacă voi mai candida la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin sau nu”, a precizat Hurduzeu.