Slalom uriaș prin birocrație pentru cel mai mare domeniu schiabil din România! Ratracurile de pe Semenic așteaptă „verde” de la Orban!

Nelu Popa și Silviu Hurduzeu au slalomat până acum în mare viteză pentru ca pârtiile care coboară de pe Semenic la Gărâna, Văliug și chiar Teregova să fie translatate de pe hârtie în realitate. Acum e rândul premierului Ludovic Orban!

Reducerea numărului de ministere după venirea liberalilor la guvernare a mărit de două ori viteza pentru obținerea finanțării celui mai spectaculos domeniu schiabil din România. Primarul Reșiței, Nelu Popa, și Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean, au bătătorit adevărate pârtii în demersurile lor pe la mai toate instituțiile statului, iar acum mai rămâne ca la fel de repede să se miște și premierul Ludovic Orban. „În ultima ședință a anului trecut am prelungit valabilitatea acelui acord între cele trei unități administrativ teritoriale, Consiliul Județean, Primăria Reșița și Primăria Văliug. Suntem în așteptarea unei Hotărâri de Guvern . Este vorba despre un schimb de terenuri între Romsilva și Primăria Reșița, astfel încât terenul pe care sunt proiectate acea pârtie și teleschiul, teren aflat în proprietatea Romsilva, să fie cedat Primăriei Reșița. A fost nevoie de foarte multe lucruri pentru aceasta, sper acum cât mai repede să apăra această Hotărâre de Guvern, pentru ca imediat să depunem proiectul pe a obține banii necesari de la Ministerul Turismului. Văd realizabil acest proiect. Pașii până acum sunt destul de înaintați. Nu mai mergem pe rând la ministrul Mediului, apoi la Ministerul Apelor și Pădurilor, cum era înainte, acum sunt împreună, mergem o singură dată. Din punctul meu de vedere, greul a fost depășit, încet încet vom reuși”, a declarat Silviu Hurduzeu, președintele administrației județene, pentru expressdebanat.ro.

La fel de optimist este și primarul Reșiței, Nelu Popa, omul care a propus acest proiect și care a convins imediat, chiar dacă au fost destule voci ce l-au echivalat cu a muta munții din loc. „Hotărârea de Guvern este în stand-by până când noi trimitem la Ministerul Mediului Planul Urbanistic al Zonei. El este finalizat și de la Mediu se face o procedură simplificată. Trimitem aceste documente la București, eu estimez că luna aceasta, și atunci se deblochează situația. Sper, cu acest guvern de Dreapta, să reușim să dăm Hotărârea de Guvern cât mai repede”, a adăugat Nelu Popa.