Reșița frumoasă! Primarul Popa are până și susținerea oamenilor de afaceri cărora le-a umblat la buzunare!

Doi dintre oamenii de afaceri pe care inițiativele primarului Reșiței îi costă bani frumoși îl încurajează să continue demersurile prin care municipiul de pe Bârzava are toate șansele să se transforme spectaculos!

Nelu Popa aproape că a urcat pe buldozer pentru a-i pune la pământ proprietățile ce stau în calea promenadei de pe malul drept al Bârzavei. Cu toate acestea, omul de afaceri Valentin Armașu a spus că va dărâma de unul singur imobilele care nu-i aduceau deloc puțini bani. Și asta pentru că s-a convins de bunele intenții ale primarului Reșiței, iar astfel de proiecte ale administrației locale trebuie sprijinite și de mediul privat. Un alt om de afaceri pe care inițiativele lui Popa îl costă este Costel Ciobanu-Barbalată. Asemeni lui Armașu, acesta laudă planul de bătaie al primarului Popa și spune că se va conforma, chiar dacă, pentru moment, pentru societățile sale înseamnă cheltuieli suplimentare. „Supraimpozitarea pentru clădirile care nu se prezintă foarte bine din punct de vedere estetic mă afectează și pe mine, pentru că am destule spații în Reșița. Mulți mi-au spus, uite ce-ți face Nelu Popa, dar sunt convins că nu a vrut să lovească în mine. Eu nu i-am acordat prea multă încredere lui Nelu Popa, dar se văd investițiile și proiectele lui, cea mai tare investiție ar fi aia cu mallul.”, a spus Barbălată. 

La propunerea lui Nelu Popa, consilierii locali au aprobat majorarea și cu 500 la sută a impozitelor pentru unele clădiri care strică imaginea orașului. Și asta se întâmplă de când Nelu Popa a preluat Primăria Reșița. „Nu e o plăcere pentru noi să facem asta, dar se constituie într-un semnal de alarmă pe care îl tragem în fiecare an tuturor celor care au în oraș diverse active, diverse clădiri, astfel încât să le mențină într-o stare cel puțin rezonabilă. Pe măsură ce noi, ca administrație publică, începem să ne facem vizibili în oraș, cu alei, piste de biciclete, trotuare, copaci, arbori, spații verzi și așa mai departe, discrepanța între o zonă făcută frumos și o clădire lăsată în paragină devine mai evidentă. Hotelul Semenic sau Universalul Vechi sunt doar două exemple, sunt clădiri emblematice. Fiecare străin care a trecut prin Reșița a menționat arhitectura magazinului Universalul Vechi. E păcat, încep să cadă literele de pe el. Probabil că unii se vor simți atacați, mi s-a mai întâmplat asta. Nu am nimic cu nimeni!”, a explicat primarul Popa. 

Costel Ciobanu-Barbălată nu este unul dintre cei care să se plângă atunci când vine vorba despre supraimpozitarea pe paragină. Ba dimpotrivă, este unul dintre exemplele pozitive, pe care n-ar fi rău dacă l-ar urma și alți reprezentanți ai mediului de afaceri. „Sunt unele clădiri ale mele care nu arată bine, schimb în măsura posibilităților financiare. Mai suport un an supraimpozitarea, pentru că mie, de doi ani, în proporție de 90 la sută, mi-au fost urcate impozitele. Dar și achitate anticipat! Achit și acum la fel și sper ca, anul viitor, să pot aranja măcar jumătate din spații. Nu pentru Nelu Popa, pentru mine! Și mie mi-ar plăcea ca Universalul Vechi să arate cum arată 80 la sută din Trandafirul. La Victoria, la fel, numai că nu am acum cu cine să lucrez. Nici dacă aș avea finanțarea necesară n-aș avea echipe cu care să lucrez. Am plătit de doi ani impozite majorate, m-am conformat, nu a fost rea-voință. Nu sunt împotriva supraimpozitării, mă voi conforma în limita posibilităților.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, Costel Ciobanu-Barbălată. 

Omul de afaceri a mai spus că, atât timp cât Consiliul Local și Primăria își respectă obligațiile, în sensul că repară și modernizează străzi, alei pietonale și canalizare sau iluminat, direct proporțional cu asta și mediul de afaceri e obligat să participe la înfrumusețarea orașului. „Cum nu are statul posibilități să renoveze anumite clădiri, la fel nu avem nici noi posibilitatea să le facem pe toate odată. Repet, sunt de acord, plătesc impozite majorate și în același timp încerc să modernizez cât mai mult din spațiile pe care le am.”, a adăugat Barbălată.