Primarul Felix Borcean vrea normalitate în Valea Cenchii şi Jupa

1000x100 (4)

Noul primar al Caransebeșului s-a pus pe treabă. Felix Borcean vrea să le ofere, pentru început, apă potabilă locuitorilor din Valea Cenchii și o infrastructură reabilitată celor din Jupa.

Alături de specialiști din Primăria Caransebeş, edilul-şef Felix Borcean s-a aflat, în prima parte a zilelor de joi și vineri, în cartiere ale urbei, pentru a lua contact direct cu problemele cetățenilor.

Felix Borcean a mers mai întâi în Valea Cenchii. Dacă în mandatele primarului Marcel Vela, aici s-a investit în infrastructură, în primele luni din mandatul tânărului primar Felix Borcean se încearcă rezolvarea problemei apei potabile la robinetele celor peste 300 de familii care locuiesc în zonă.

leader board 728 x 90 px

Cum acest cartier este prins în următoarea etapă ISPA de introducere a rețelei de apă și canalizare, oamenii au solicitat măcar o soluție provizorie pentru a avea apă la robinete. Până acum, cartierul a fost alimentat printr-un mini baraj care colecta dintr-un izvor, însă în zilele secetoase, nu mai curge un strop de apă. De aceea au fost luate în calcul mai multe soluții, oferite ba de locatari, ba de specialiștii Primăriei, însă cea mai bună variantă este cea de forare a unui puț care să alimenteze rețeaua existentă, spune primarul Felix Borcean.

„Nu putem reface bazinul de apă vechi de 30-40 de ani, nu se poate face nici racordul cu rețeaua de la Păltiniș, pentru că este nevoie de timp, acte și bani, și nici nu putem să așteptăm suplimentarea proiectului de alimentare cu apă în acest cartier. La fața locului am constatat că niciuna dintre aceste soluții nu este de ajutor oamenilor. În bazinul acela sunt animale, sunt șoareci, broaște, lipitori…, e îngrozitor! Îmi asum propunerea ca, în maximum 4-5 luni de zile, să realizăm un puț de mare adâncime, pentru a rezolva alimentarea cu apă în Valea Cenchii. Sunt aproximativ 500 de persoane aici, 300 de numere de case și acest foraj îi va ajuta și pe cei care doresc să-și cumpere un lot de casă de la Primărie, să construiască aici, în perspectiva dezvoltării cartierului”, ne-a precizat Felix Borcean.

Edilul Caransebeșului s-a deplasat apoi în Jupa, unde se află în lucru un proiect de asfaltare a tuturor străzilor din zona periurbană. Au fost ridicate probele legate de mărimea rigolelor de scurgere a apei pluviale, a hidranților mascați de vegetația uscată, a întreținerii și organizării bazei sportive sau a amenajării parcului din Jupa. Potrivit primarului, fiecare problemă a fost trecută în agenda de lucru a Serviciului de Reparații și Întreținere, care se va ocupa în perioada următoare de rezolvarea acesteia.

CITEȘTE ȘI:

Caransebeșul, dependent de… ardelenii din Moldova Nouă! Ultimele 5 procente de lucrări edilitare din repriza a doua ISPA!