Banatul Caransebeş a mai adus doi jucători. Un rus şi-un… cărăşean revenit acasă!

Banatul Caransebeș a bifat transferări şi la „universal“, prin achiziționarea a doi jucători. Alexander Kullo, din Rusia, și Traian Gemănariu, de la Unirea Dej, vor juca pentru bănățeni în noul sezon competițional.

Kullo are 27 de ani, 197 cm înălțime și 85 kg. Vine din Cehia, unde a jucat anul trecut la Klando. A mai activat la Spartak Moscow (Liga B) în 2009-2011, la “Nova (Novokuibyshevsk)” Russia (Liga A) în 2011-2012, “Iskra (Odintsovo)” Russia (Liga A) în 2013-2015. Traian Gemănariu (foto principal) are 21 de ani și se întoarce practic acasă, după ce a activat la Dej încă de la vârsta junioratului, fiind un produs al profesorului Pavel Craia, de la Oțelu Roșu. Cu cei doi jucători și cel de-al treilea centru achiziționat, respectiv tânărul Leandro Mejia, de la naționala Columbiei Under 23, Banatul Caransebeș se apropie de închiderea listei de transferuri, spune președintele clubului Cristian Stepanescu.

„Am definitivat lotul din acest an. Media de vârstă este mult mai tânără față de anii trecuți, de aproape 24 de ani. Încercăm că construim un nucleu la Caransebeș de tineri jucători pe care să ne bazăm și anii viitori. Mulțumim jucătorilor cu care am colaborat anul trecut: Vânătoru, Lung, Pavel, Cedic, Pantelic, Faulkner, Aquillard… Au rămas în lot Birău, Laza, Diaconescu, Bejanariu, Petrusevics, Teleleu și am completat lotul cu Ambuila – ridicător, Kullo – universal, Gemănariu – universal, Leandro Mejia – centru, Stevanovic – secund, Nan Bogdan – secund. Avem discuții pentru aducerea unui libero la echipă, pentru că cel pe care ne-am bazat încă din iunie, bulgarul Vasiliev de la CSK Sofia, din păcate a suferit o intervenție chirurgicală și nu ne mai putem baza pe el. În zilele următoare vom încheia un acord și cu un libero, cel mai probabil din Polonia, și închidem lista transferurilor”, ne-a declarat Cristian Stepanescu, președintele clubului bănățean de volei.