Reșițenii sunt în arena olimpică! A început cea mai mare competiție de pe planetă!

Trei sportivi originari din Reșița sunt prezenți la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care au început în această săptămână. Mărșăluitorii Marius Cocioran și Narcis Mihăilă și luptătoarea Alina Vuc sunt trei dintre ambasadorii sportului românesc în Brazilia.

Toți trei au plecat la Rio cu speranțe și au toate șansele de a-și îndeplini obiectivele. Luptătoarea Alina Vuc, legitimată în prezent la CSA Steaua, va avea un concurs dificil pe 17 august, la categoria 48 kg, însă nu se teme de adversare. “Sunt pregătită, am așteptat foarte mult aceste Jocuri Olimpice. Este prima mea participare și îmi doresc să lupt cât mai bine. Sper să fiu pe podium, toată lumea își dorește asta. Sunt două adversare mai puternice, în rest, toate cred că sunt de bătut”, a declarat Alina Vuc. Reșițeanca este pe locul 7 în clasamentul mondial al categoriei 48 kg, cel mai recent rezultat al său fiind locul al treilea la Grand Prix-ul Spaniei, de la Madrid, de la începutul lunii iulie. Principala adversară rămâne azera Mariya Stadnik, singura care a reușit să o învingă pe Alina Vuc la turneul preolimpic de la Zrenjanin.

Marius Cocioran - recordmenul României la 50 km marș (Foto: Facebook)

Marius Cocioran – recordmenul României la 50 km marș (Foto: Facebook)

leader board 728 x 90 px

Marius Cocioran și Narcis Mihăilă (CSM-CSU Reșița) vor concura pe 19 august, în proba de 50 km marș, cu gândul de a stabili noi recorduri personale. Pentru Marius Cocioran ar însemna un nou record al României în această probă. Recordul stabilit în 2015 de Marius Cocioran la Cupa Mondială de la Murcia, 3h:55:59, rezultat care i-a adus calificarea la Jocurile Olimpice, încă stă în picioare. Marius Cocioran este capabil de a-și doborî propriul record. Cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin în anul 2015 participă pentru a doua oară la competiția supremă, după Londra 2012.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157672087442765″]

Narcis Mihăilă se află la prima sa participare la Jocurile Olimpice. A dat lovitura pe 8 mai, la Campionatul Mondial pe echipe de la Roma, trecând linia de sosire după patru ore, patru minute și 42 de sutimi, rezultat care l-a dus la Rio. Pe 19 august țintește un timp și mai bun decât la Roma, fiind încrezător în potențialul său.
Tot la Rio va concura în proba de 20 km marș, Ana Veronica Rodean, o sportivă originară din Alba Iulia, dar cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia-CS Universitatea Reșița).
CITIUS, ALTIUS, FORTIUS!