Caransebeșul, dependent de… ardelenii din Moldova Nouă! Ultimele 5 procente de lucrări edilitare din repriza a doua ISPA!

Caransebeșenii pot respira ușurați. Cea mai mare parte din lucrările de introducere și modernizare a rețelei de apă și canal s-a încheiat. Lucrările, care fac parte din etapa a II-a din cadrul Programului ISPA, sunt finalizate în proporție de 95%. Asta înseamnă că zgomotul, praful și străzile sparte se vor limita doar pe câteva străzi din municipiu.

Primarul Felix Borcean și viceprimarul Marius Isac au fost însoțiți pe teren, ieri, 13 iulie, de către reprezentanții Hidroconstrucţia, firma care a câștigat licitația de executare a lucrărilor. Edilii Caransebeșului au dorit să se familiarizeze cu situația lucrărilor din punct de vedere al graficului și în funcție de termenele eliberate de către administrația publică. Firma care a primit permisul de spargere va trebui să readucă la starea inițială perimetrul unde s-a săpat și s-au introdus țevile. Hidroconstrucția lucrează în prezent pe strada Calea Severinului, după care se va executa restul lucrării pe strada A. I. Cuza, prin finalizarea subtraversării, montarea conductei, a două cămine capete și 12 racorduri cu descărcare în căminele de vizitare.

Cea mai grea lucrare întâmpinată de executant este, de departe, cea de pe strada Tudor Vladimirescu, pentru că necesită subtraversarea pârâului Potoc pe o distanță de 11 metri, cu o conductă metalică în care se montează o altă conductă de 8 metri. Va fi nevoie, de asemenea, de montarea unor cămine în amonte și aval, a racordurilor suplimentare și instalarea unei alte conducte la intersecția străzii Tudor Vladimirescu cu Țarinei, Mihai Eminescu și General Moise Groza, conform celor declarate de inginerul Andriuc Ioan Eugen, din cadrul Hidroconstrucția.

”Am primit asigurări din partea Hidroconstrucția că, odată cu finalizarea lucrărilor la Moldova Nouă, va aduce la Caransebeș echipe de săpători manuali, contractați din județul Sălaj, care vor executa lucrări pe străzile mai înguste, pe timp de noapte, cu acordul locatarilor, pentru a nu periclita circulația pe timpul zilei. Cea mai importantă stradă din punct de vedere al traficului, dar și al lungimii este strada Ardealului, care a fost lăsată special de către constructor la final. Se va lucra pe porțiuni, cu întreruperea circulației pe o singura bandă de mers”, ne-a precizat primarul Felix Borcean.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157670918174016″]

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/