Noi locuinţe sociale în Caransebeş. Termen final: decembrie 2016

Casele sociale promise pentru 10 familii din Jupa sunt aproape finalizate spre a fi locuite. Primăria Caransebeș trebuie să respecte partea din contractul de parteneriat încheiat cu societatea TMD Friction, prin care se obligă să efectueze lucrările de realizare a rețelei de apă și canalizare și să efectueze racordul la rețeaua electrică.

În acest scop, primarul Felix Borcean, viceprimarul Marius Isac și șeful Serviciului de Reparați și Întreținere al Primăriei Caransebeș, Ion Gheorghe Ștefan, au vizitat complexul de case sociale de la Jupa, la invitația conducerii TMD Friction.

Centrul de Reintegrare Comunitară Luna va fi un punct de reper pentru persoanele care doresc să viseze și să spere că se poate realiza un proiect în folosul celor nevoiași. S-au construit patru case cu două și trei camere şi sediul administrativ al Centrului, ținta urmărită fiind ca, dacă totul merge conform planului și nu se întâmpină impedimente majore care să împiedice lucrările, în decembrie 2016, la mai bine de un an de când și-au propus inițiatorii proiectului, să fie mutate primele familii în Centru.

Familiile selectate ca beneficiari vor fi familii din Caransebeș și împrejurimi, care îndeplinesc simultan trei condiții: locuiesc în spații locative neadecvate (fără electricitate și apă, locuințe dezafectate, spaţii părăsite), manifestă un grad ridicat de determinare pentru a-și schimba viața și au în întreținere mai mulți copii.

“Mulțumim în acest sens Primăriei Caransebeș, care sprijină acest proiect prin acordarea terenului pe care se vor construi locuințele. Ne-a impresionat prin dorința sa de a veni in ajutorul acestor oameni și promptitudinea cu care a răspuns pentru rezolvarea problemelor proiectului. Casele au fost ridicate și finisate cu ajutorul unor echipe de voluntari din România și din USA, iar în ultima etapă vor fi realizate instalaţiile termice-sanitare şi electrice de către echipe din România”, a concluzionat Charles Nzekwe, președintele Asociației Jesus Christ Living Hope Ministry, asociație umanitară care este inițiatoarea acestui proiect susținut de Primăria Caransebeș și TMD Friction.