Primarul Torma a premiat cea mai mare notă la examenul de Bacalaureat!

Aproape jumătate din elevii de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă care au susținut examenul de Bacalaureat în această sesiune de vară au reuşit să treacă cu brio examenul maturității.

Din cei 197 de elevi ai Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă înscriși la examenul de Bacalaureat la sesiunea de vară din acest an, 169 s-au prezentat la exemenul maturității. Dintre aceștia, 81 au promovat examenul de Bacalaureat, 85 nu au reușit să obțină media de trecere, iar trei dintre elevi au fost eliminați din sala de examen ca urmare a suspiciunilor de fraudare a examenului.

Comparativ cu examenul de anul trecut, rezultatele din 2016 sunt relativ similare. La instituția de învățământ de pe malul Dunării, din cele șapte clase care au absolvit anul acesta cursurile liceale, cinci au profil tehnologic și doar două clase sunt cu profil real (matematică-informatică), respectiv uman (filologie). Acest mod de organizare a liceului pare a fi și cauza promovabilității sub media pe țară. „Noi avem o problemă cu promovabilitatea la cele cinci clase cu profil tehnologic, unde procentul de promovabilitate este de sub 40%, în condițiile în care la cele două clase de real și uman procentul de promovabilitate este de peste 90%. Un alt aspect al procentului pe care l-am obținut la această sesiune de Bacalaureat este și faptul că aproximativ 30% din cei care s-au prezentat la examen sunt din promoțiile anterioare. Raportat la rezultatele obținute în urmă cu patru ani, atunci când am preluat conducerea acestui liceu, când procentul de promovabilitate era de 24%, considerăm că rezultatele din acest an de la examenul de Bacalaureat sunt unele mulțumitoare”, a declarat, în exclusivitate pentru Express de Banat, directorul Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă, Dumitru Vladu.

Chiar și-n condițiile date, Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” se poate mândri cu cea mai mare notă obținută la această sesiune de bacalaureat din județ. Este vorba despre Istudor Bianca-Smaralda, elevă ce a absolvit profilul de Matematică-Informatică și care s-a clasat pe primul loc pe județ, tânăra obținând nota finală 9.93 la examenul maturității.

Această performanță a tinerei nu a fost trecută cu vederea nici de noul primar al orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, care a felicitat-o și i-a înmânat o diplomă de excelență tinerei absolvente de liceu. “Datorită domnişoarei Bianca Istudor, Moldova Nouă este fruntaşă pe județ la examenul de Bacalaureat, ea obținând cea mai mare medie, 9.93. Mă bucur foarte mult de reuşită ei şi îmi doresc ca pe viitor să avem cât mai multe rezultate deosebite ale tinerilor din Moldova Nouă”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

banner 1000 x 100 hd