3,2 milioane de lei pentru căldura din școli!

Lucrările de montare a centralelor și a modulelor termice continuă în unitățile de învățământ din Reșița. Edilul-șef, dar și prefectul de Caraș-Severin au vizitat câteva școli să vadă stadiul lucrărilor.

La unele dintre școli investițiile sunt gata deja, dar oficialii locali explică faptul că temperaturile ridicate nu impun încă pornirea căldurii. În total, la școli și grădinițe vor fi montate 42 de centrale termice individuale și alte 15 module termice. Până acum 3 module sunt gata instalate și sunt funcționale, dar până la sfârșitul săptămânii toate unitățile vor avea agent termic, dau asigurări reprezentanții administrației publice locale.

,,Lucrările vor continua și după ce va fi asigurat agentul termic, pentru că vrem să eliminăm toate pierderile de distribuție. Suntem conștienți de faptul că mai sunt pierderi în interiorul instituțiilor, a spus primarul Mihai Stepanescu. ,,Contribuția Primăriei este undeva de 1,2 milioane de lei, iar de la Guvern s-au alocat 2 milioane de lei, a declarat Titiana Cătană, director în cadrul Primăriei Reșița.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Silviu Hurduzeu, a vizitat Grădinița Florea Soarelui să verifice modul în care este încălzită unitatea de învățământ. ,,Pentru dotarea școlilor cu centrale, în urma unei note de fundamentare a Primăriei Reșița am întocmit o Hotărâre de Guvern, iar prin Ordin de la Ministerul Dezvoltării s-au alocat 20 de miliarde de lei pentru municipiul Reșița pentru dotarea unităților de învățământ, a spus Silviu Hurduzeu, prefectul județului Caraș-Severin.

Comments

  1. elev la cursul de energetica aplicata says:

    Ce aberatie,ca se elimina toate pierderile!Ati auzit de randament si de eficienta energetica?La iarna ,fiindca nu o sa mai faca nimeni bilantul termic,adica,cat gaz se consuma,cata energie termica se produce(Gcal)si in final CAT AJUNGE(livrata)la scoli si gradinite,o sa se declare ca (care ,de fapt este tot cel vechi,dar de la care a fost,in mod abuziv, debransata populatia,),are pierderi ZERO!!Asta o sa constate recunoscuti de cei in cauza!Cata manipulare,cata ignoranta!Si nu mai vorbiti de ,cand este vorba de niste CT care deservesc cateva cladiri si care nu produc decat energie termica!Termoficare ,a fost odata ,cand se producea si energie electrica.