SENTINȚĂ. Cel mai mare şpăgar dovedit din Caraş-Severin nu face puşcărie!

Tribunalul Caraş-Severin a pronunţat astăzi o sentinţă blândă în cazul medicului-şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, Sebastian Telbis. În acelaşi dosar a fost condamnat şi fostul senator Iosif Secăşan.

Magistraţii cărăşeni l-au condamnat pe Sebastian Telbis pentru că a primit şpagă de la un pădurar pentru a-l pensiona pe caz de boală, asta după ce Iosif Secăşan, senator la acea vreme, le-a facilitat celor doi o întâlnire directă pentru a rezolva dosarul. Faptul că în acest dosar e vorba despre un singur act material a dus la o pedeapsă blândă pentru Telbis. Acesta a fost condamnat la doi ani şi jumătate închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o durată de trei ani. În plus, Tribunalul Caraş-Severin l-a obligat pe inculpat ,,să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă 90 de zile, la Primăria Reşiţa”. Telbis are şanse infime de a scăpa însă de puşcărie, pe numele său existând la Tribunalul Arad un dosar de corupţie în care e incriminat pentru sute de acte materiale.

Secăşan munceşte gratis la primărie!

Tot astăzi, Tribunalul Caraş-Severin l-a condamnat şi pe Iosif Secăşan. Atitudinea sinceră a acestuia a cântărit mult în ochii magistratului, însă la fel de mult a contat şi calitatea sa de senator din momentul săvârşirii infracţiunii. Pentru complicitate la infracţiuni de corupţie, Secăşan a fost condamnat la doi ani şi şase luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o durată de trei ani. În plus, Iosif Secăşan a fost obligat ,,să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă 90 de zile, la Primăria Reşiţa”.

Pădurarul sătul de muncă, Iova Moza, a primit un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere timp de doi ani şi jumătate. Şi el va munci în folosul comunităţii, la Primăria Oraviţa, pe o perioadă de 60 de zile.

 

Sentinţa de astăzi nu e definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile.

Comments

  1. ovidiu says:

    Justitie de tot c….ul daca il lasa liber pe limbricul asta de doctor. Numai pentru ca a pus pe drumuri atatia oameni, pensionari pe caz de boala, reali sau mai putin reali si tot ar fi trebuit sa faca puscarie. Munca in folosul comunitatii, un alt rahat cu ochi, doar nu credeti ca o sa-l vedeti prin parcuri sau la curatenia orasului strangand gunoaiele cum este el !!!