3 milioane de euro, deturnate din fonduri APIA?

Deși mulți primari din Caraș-Severin au fost condamnați pentru modul neortodox în care și-au făcut de cap pe fonduri de milioane de euro, scandalul banilor APIA pare să continue cu plângeri la DNA, dar și la alte instituții abilitate ale statului.

Un grup de locuitori din comuna Prigor au trimis redacției Express de Banat o serie de adrese prin care au intenționat să scoată în evidență mai multe nereguli pe care aceștia le bănuiesc că ar exista la primăria condusă până nu demult de primarul șpăgar Pavel Verindeanu. Deși fostul edil-șef a fost găsit vinovat și condamnat pentru trafic de influență, mai mulți localnici susțin că faptele săvârșite de acesta atunci când s-a aflat la cârma localității ar fi mult mai grave.

Una dintre acuze se referă la fondurile APIA. ,,Sunt crescător de animale, dețin 250 de oi și, potrivit Legii, ar fi trebuit să primesc pășune în concesiune, în urma cererii pe care am depus-o la administrația locală. Acest lucru nu s-a întâmplat, deși comuna Prigor deține 1.000 de hectare de teren. Potrivit unui calcul pe care l-am făcut, la 400 de euro primiți de la APIA pe hectar pe an, în șapte ani se adună 3 milioane de euro. La oameni nu au ajuns acești bani, deși primarul i-a încasat, afirmând că niciun locuitor din comună nu a depus cerere pentru pășune. Alături de contabil și mai mulți consilieri locali, în Primăria Prigor este un real grup infracțional!”, a spus un cetățean care dorește să își păstreze ascunsă identitatea.

CITEŞTE ŞI: VERINDEANU ȚINE CU DINȚII DE SCAUNUL DE PRIMAR!

Acesta a transmis în repetate rânduri adrese primăriei, în care solicita detaliere exactă a lucrurilor, însă răspunsurile primite au fost evazive. Mai mult decât atât, omul acuză și actuala conducere a comunei de faptul că ședințele de Consiliu Local de se țin pe ascuns, la ore târzii, fără ca oamenii să știe când acestea au loc. Asta, în ciuda faptului că legea obligă autoritățile să dea publicității ora și locul unde se țin ședințele.

Ce spun cei incriminați?

Reporterii Express de Banat au încercat să discute cu primarul Pavel Verindeanu, însă acesta a fost de negăsit. Singura persoană din Primăria Prigor disponibilă să dea explicații a fost secretarul Simeon Miclău. ,,Suprafața de pajiști deținută de comună face parte din domeniul public și în consecință nu poate fi atribuită crescătorilor de animale sub nicio formă conform legislației actuale care prevede doar pentru suprafețele din domeniul privat posibilitatea de atribuire”, a spus Simeon Miclău pentru www.expressdebanat.ro . Același răspuns, de altfel, l-a oferit și în adresa transmisă locuitorilor nemulțumiți.

CITEŞTE ŞI: CAZUL PRIMARULUI VERINDEANU AJUNGE LA COMISIA DE LA BRUXELLES!

În ce privește anunțul privind ședințele de consiliu local, omul admite că este posibil să fi scăpat publicarea în avizierul instituției a locației și a orei la care se ține ședința, dar secretarul susține că localitatea este una mică și oamenii pot afla cu ușurință când și unde se ține plenul.

Ca să fie siguri că problema fondurilor APIA se va soluționa, crescătorii de animale au apelat la Direcția Națională Anticorupție, unde au depus o plângere a cărei soluționare o așteaptă cu sufletul la gură. Mai mult decât atât, sunt hotărâți să facă dreptate.

CITEŞTE ŞI: VERINDEANU PLEACĂ DE LA PRIMĂRIE!

Rămâi cu Express de Banat, vezi ce arată raportul Curții de Conturi despre activitatea din Primărie!