Verindeanu pleacă de la primărie!

După ce mai multe sesizări din partea locuitorilor comunei sau a angajaților administrației locale au ajuns în redacția Express de Banat cu privire la faptul că Pavel Verindeanu și-a păstrat funcția de primar, Curtea de Apel Timișoara a pus punct mandatului de edil-șef.

Atacată în instanța de la Timișoara, cu speranța unei pedepse mai mici, sentința dată de Tribunalul Caraș-Severin în cazul primarului Verindeanu s-a păstrat. Pe lângă un an și patru luni cu suspendare, executivul comunei Prigor și-a pierdut și funcția de primar.

Ținând cont de decizia Curții de Apel Timișoara în urma căreia a devenit definitivă decizia dată la Tribunalul Caraș-Severin și luând act de referatul secretarului comunei Prigor, în cursul zilei de marți am emis ordinul de încetare a mandatului de primar al domnului Verindeanu înainte de termen în conformitate cu prevederile Legii 393 și Legii 215”, a precizat Silviu Hurduzeu, prefectul județului Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: CAZUL PRIMARULUI VERINDEANU AJUNGE LA COMISIA DE LA BRUXELLES!

celtic transilvania 1000x100px

La Primăria Prigor se așteaptă ordinul prefectului. „Am primit o înștiințare din partea Curții de Apel Timișoara în care se preciza decizia definitivă ce corespunde cu cea a Tribunalului Caraș-Severin. Drept urmare, am trimis o adresă către Instituția Prefectului Caraș-Severin. Deocamdată, ordinul dat de prefect încă nu a ajuns la Primărie, dar îl așteptăm”, a precizat secretarul localității, Simeon Miclău. Angajații administrației locale Prigor explică faptul că Pavel Verindeanu nu a mai venit la primărie după ce s-a încheiat concediul său medical.

CITEȘTE ȘI: PRIMARUL VERINDEANU RĂMÂNE ÎN FUNCŢIE PRIN SENTINŢĂ JUDECĂTOREASCĂ!

Sentința Tribunalului Caraș-Severin, decizie aprobată și de Curtea de Apel Timișoara, este de un an și patru luni cu suspendare. Ordinul dat de către prefectul județului, Silviu Hurduzeu, poate fi contestat de către Pavel Verindeanu în termen de 10 zile. În caz contrar, Guvernul și MAI vor stabili data alegerilor pentru conducerea comunei, între timp rămânând interimar viceprimarul Ion Miclău Vintilă. Primarul Pavel Verindeanu a fost prins în flagrant cu o șpagă de 2.000 de euro, ceva mai puțin de jumătate din cât ar fi trebuit să primească pentru concesionarea unor terenuri în zona Semenic.

Comments

  1. ALEXANDRU NEMOIANU says:

    Decizie corecta.Dar normal ar fi sa fie pusi sub urmarire si ‘consilierii” comunali care l-au sprijinit si incurajat pe Verindeanu.