S-a deschis sediul APIA în Oțelu Roșu!

Încă o realizare esențială pentru locuitorii din Valea Bistrei s-a inaugurat cu câteva ore în urmă. Pe lângă transferarea cazierului judiciar și în Oțelu Roșu, o altă sucursală și-a deschis porțile.

De multă vreme era în discuție înființarea unui sediu al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură în oraș, însă găsirea și amenajarea locației a lungit procedura. „Nu pot să îmi exprim decât o mare satisfacție personală pentru finalizarea acestui proiect pe care am avut de gând să îl facem cu multe luni în urmă. Vreau să vă spun că nu a fost ușor, pentru că această clădire acum câteva luni de zile era într-un stadiu de degradare, iar acum arată într-o formă foarte bună pentru a se desfășura activitatea APIA la Oțelu Roșu. Primăria Oțelu Roșu a cheltuit în jur de 60 de mii de lei pentru a se finaliza această investiție. Iată că a venit momentul ca cei 1.800 aproximativ de fermieri de pe Valea Bistrei să nu mai facă naveta la Caransebeș, să vină la Oțelu Roșu și să aibă condițiile necesare”, a precizat primarul orașului, Luca Mălăiescu.

Situația era destul de dificilă atât pentru angajații APIA din Caransebeș, care erau nevoiți să facă față unui număr mult prea mare de beneficiari, cât și pentru agricultorii din Valea Bistrei, care pierdeau zile și chiar nopți la coadă la sediul din orașul gugulanilor. „Vă dați seama că la Caransebeș veneau în jur de 6.800 de fermieri, o situație foarte delicată, în sensul că oamenii stăteau până noaptea târziu, după miezul nopții și atunci ne-am hotărât să cerem sprijinul autorităților locale din oraș, în special domnului primar, și, cu sprijinul domnului președinte Ion Mocioalcă, logistic am reușit să demarăm procedurile de înființare a acestui centru”, a povestit Dumitru Stepanescu, șeful APIA Caraș-Severin.

inaugurare apia otelu inaugurare apia otelu

Prezenți la inaugurare, amândoi de loc din Valea Bistrei, deputatul PSD Ion Mocioalcă și vicepreședintele Consiliului Județean, Ionesie Ghiorghioni, au vorbit despre importanța acestui centru în oraș, înființare la care au contribuit într-un fel sau altul. „Ceea ce sărbătorim azi aici s-a realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Oțelu Roșu, care din puținii bani pe care i-au avut au găsit câteva resurse să amenajeze acest sediu nou al unei instituții care contează din ce în ce mai mult pentru viața locuitorilor din zona noastră, de pe Valea Bistrei. Inițiativa a fost a unui grup restrâns de oameni care au reușit să convingă conducătorii acestei instituții de la București că e necesar un nou centru APIA care să decongestioneze centrul de la Caransebeș unde oamenii stăteau poate până la trei noaptea ca să își depună cererile pentru finanțare”, a declarat Ion Mocioalcă. Mai mult decât atât, acesta a dorit să stimuleze implicarea angajaților din cadrul centrului încă de la început de drum.  „Sper ca domnul director Stepanescu să supravegheze cu atenție ceea ce se întâmplă aici, la Oțelu Roșu, toate să fie în timp, să nu avem întârzieri la plată, pentru că suntem într-o perioadă în care fiecare bănuț contează pentru oamenii de pe Valea Bistrei și din județ. Lucrătorii care sunt aici să fie devotați funcției publice pe care o îndeplinesc și, nu este nicio amenințare, le spun cu prietenie că aceia care nu-și vor face treaba sunt atâția care așteaptă la ușă încât s-ar putea să fie un îndemn mobilizator acesta al meu de astăzi”, a mai adăugat deputatul.

inauagurare apia otelu inaugurare apia otelu

Eu, ca fiu al locului, om care are tangență directă cu acest centru de acum încolo, vă spun că vine foarte bine, deoarece mentalitatea noastră, a celor de la munte, este să nu renunțăm  la proprietate atâta timp cât trăim. Tocmai de aceea, legătura cu centrul APIA o au de regulă persoanele de vârsta a III-a și era destul de lung drumul până la Caransebeș. Realizarea acestui centru aici este deosebit de benefică pentru toți locuitorii de la Bucova și până la Obreja”, a explicat și Ionesie Ghiorghioni. Acesta a fost cel care încă de acum șase ani a obținut aprobare pentru înființarea centrului, însă până acum nu a avut parte de locație și deschidere din partea Primăriei.

Primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, împreună cu deputatul PSD Ion Mocioalcă au fost cei care au tăiat panglica de inaugurare a centrului, iar părintele Unguraș a oficializat slujba de sfințire a clădirii. Sediul se află la fosta Școală generală Nr. 2 din Oțelu Roșu, iar coordonatorul centrului este Mărioara Ilin, din Bucova. Începând cu data de 3 martie toți fermierii din zonă, de la Obreja și până la Bucova, sunt așteptați la sediu.

apia otelu apia otelu