25 de trotinete electrice, cumpărate de Primăria Timișoara. Nicolae Robu, tentat și de segway-uri

Primele trotinete electrice au fost cumpărate. Primăria Timișoara a semnat joi contractul cu un furnizor pentru 25 de astfel de mijloace de transport. Trei stații vor fi montate în oraș, iar anul viitor vor fi achiziționate și segway-uri, mai ales că edilul orașului de pe Bega este tentat să folosească unul.


Contractul pentru cele 25 de trotinete electrice a fost semnat cu o firmă din Craiova. Două stații vor fi montate în zona Complexului Studențesc și una între Universitatea de Vest și Universitatea Politehnica, iar fiecare stație va avea o capacitate de 10 trotinete. Ele vor putea fi folosite gratuit în aceeași formă în care funcționează și bicicletele.

CITEȘTE ȘI: Desființarea locurilor de parcare din centrul Timișoarei nu este o problemă! Cum vede Robu viitorul: „Am fost impresionat de cât de folosite erau trotinetele la Tel Aviv”

„Este chiar deplasat să vezi o mulțime de mașini parcate complet aiurea. Toată lumea vine cu mașina din Complexul Studențesc până la universitate. Ne dorim acest lucru în primul rând pentru studenți. Acesta este doar începutul. Când vom face bugetul pe anul 2019 vom lua mai multe trotinete și segway-uri. Și eu sunt tentat de un segway. Stau departe de centrul orașului, dar sunt mai multe trasee pe care le am de făcut și când am posibilitatea, voi merge cu segway”, a spus Nicolae Robu.

Acestea vor putea fi închiriate timp de două ore, iar valoarea contractului este 129.000 de lei.

Sursa foto: www.4tuning.ro