13 persoane izolate la domiciliu pe raza oraşului Moldova Nouă

În ciuda zvonurilor apărute, conform cărora în orașul de la malul Dunării persoane întoarse recent din Italia se plimbă în voie prin urbe, reprezentanții DSP Caraș-Severin infirmă această situație, subliniind totuși că la Moldova Nouă există persoane izolate la domiciliu, țările din care s-au întors fiind altele decât statul cu cei mai mulți români plecați în străinătate.

„La Moldova Nouă 13 persoane se află în autoizolare din data de 16 martie. Ei provin din țări ale UE, altele decât Italia și vor trebui să rămână în autoizolare timp de două săptămâni, la fel și familiile lor. Nu au voie să iasă din case. Cei care au probleme de aprovizionare vor trebui să apeleze la autoritățile locale, pentru ajutor. Ei sunt monitorizați permanent de DSP Caraș-Severin, iar, dacă părăsesc domiciliu, riscă amenzi care încep de la 10.000 de lei și chiar dosare penale.”, a explicat Daniel Botgros, reprezentantul Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin.

Din primele informații se pare că cei izolați la domiciliu înțeleg perfect situația, până în momentul de față nefiind aplicate amenzi cu privire la nerespectarea autoizolării.

Totodată, primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma, îi îndeamnă pe cetăţenii care observă sau cunosc persoane care nu respectă autoizolarea să anunţe imediat acest lucru.