Containerele Primăriei Timișoara încă rămân goale! Decizia, explicată de Nicolae Robu

untitled design set 970x90 px

Cele opt containere în care vor fi plasați în carantină toți cei care se întorc din zonele roșii nu vor fi ocupate. Cel puțin pentru moment, anunță Nicolae Robu.

Construcțiile modulare au fost montate și dotate cu mobilier săptămâna trecută și sunt funcționale. Se aștepta un aviz de la Direcția de Sănătate Publică Timiș care aparent va fi amânat până când vor fi montate alte 12 containere comandate de administrația locală. Primarul Timișoarei a explicat de ce a fost luată această decizie.

„Containerele sunt gata de a fi folosite. Cele opt au fost montate complet, trebuie să primim undă verde de la Direcția de Sănătate Publică, dar e o problemă. În momentul în care începe acolo carantinarea nu se mai poate intra. Noi avem nevoie să intre lucrătorii să mai monteze alte 12 care urmează să vină în perioada următoare. Atâta vreme cât nu sunt strict necesare cele opt pe care le avem, nu se va intra în cele opt. Presupun că se va aștepta să fie toate cele 20 funcționale. Cele 12 vor fi puse repede în funcțiune pentru că toată rețeaua de utilități e făcută pentru totalul de 20 de containere.”, a spus primarul Timișoarei.

publicitate ziar expresb 1000x100

Decizia va putea fi schimbată dacă locurile de carantinare puse la dispoziție în alte locații vor fi epuizate. Cele opt containere au fost cumpărate cu 190.000 de lei în urmă cu doi ani, dar nu au fost folosite.