Primarul Robu, la adresa românilor care se întorc în țară: „Fraților, pe repede înainte spre casele dumneavoastră!”

Edilul orașului de pe Bega îndeamnă la calm, dar le atrage atenția românilor care se întorc din străinătate să nu se oprească în Timișoara pentru că autoritățile locale monitorizează toate mașinile care intră în oraș.

Românii rămași blocați la granița Austriei cu Ungaria au fost lăsați să treacă prin țara vecină, noaptea trecută, la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe. În acest context, primarul Nicolae Robu a postat un mesaj pe Facebook prin care i-a îndemnat pe oameni să plece rapid spre casele lor fără a poposi în Timișoara sau în localitățile din jur. Edilul a atras atenția că orașul de pe Bega este împânzit de camere de supraveghere, dar și de polițiști locali pregătiți să monitorizeze toate mașinile care intră în oraș.

„Fac apel la autoritățile competente să țină lucrurile sub control pentru că de această ținere sub control depinde dacă această criză va trece ușor sau greu. Fac apel la concetățenii care vin în țară indiferent din ce județ sunt, din ce etnie fac parte, din ce țară vin, să respecte cu strictețe regulile crizei să fie sinceri cu autoritățile și dacă nu sunt plasați în carantină să plece spre spre casele lor fără a se opri în Timișoara unde Poliția Locală este mobilizată la maxim să monitorizeze toate mașinile care intră în oraș prin patrulare, razii și folosind sutele de camere de supraveghere care sunt în oraș. Stimați compatrioți, fraților, repet, indiferent din ce județ sunteți, de ce etnie, din ce țară veniți, fraților pe repede înainte spre casele dumneavoastră, fără cazări în hotelurile din Timișoara sau din alte localități de pe traseu.”, a spus Nicolae Robu.

Primarul i-a îndemnat pe timișoreni la calm, dar totodată i-a sfătuit să fie vigilenți și să îi raporteze pe cei care nu dau dovadă de responsabilitate și nu respectă normele de siguranță.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Stimați timișoreni, să fiți precauți, să fiți vigilenți, să semnalați orice situații ce vi se par demne de acest context. O atenție și o vigilență aparte trebuie să aibă administratorii de hoteluri, pensiuni, restaurante. Nu primiți pe oricine pentru a face încasări pentru că riscați să pierdeți infinit mai mult ca acele încasări și riscați să vă și îmbolnăviți și să îi îmbolnăviți pe ceilalți. În concluzie, fără panică, optimiști, dar cu precauție, cu vigilență, împreună vom reuși.”, a mai spus Robu.

MAE a anunțat că toți românii care vor intra în țară vor fi plasați fie în carantină, fie în izolare la domiciliu. Carantina se impune în cazul celor care se întorc din țări în care au fost înregistrate peste 500 de cazuri de COVID-19.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/