Apel la Iohannis și la ministrul Educației! Peste 750 de părinți și profesori din Timiș o susțin pe Aura Danielescu la șefia ISJ!

După ce peste 750 de părinți și cadre didactice din județul Timiș au semnat o petiție online prin care au cerut ca Aura Danielescu să rămână inspector școlar general, oamenii au mers mai departe și s-au adresat atât președintelui Klaus Iohannis, cât și ministrului Educației, Monica Anisie.

Mandatul Aurei Danielescu se încheie la sfârșitul acestei luni și nu va fi prelungit de ministrul Educației. Un moment inoportun pentru schimbarea sa din funcție, spun părinții și profesorii, având în vedere că mutarea va fi făcută în mijlocul unui semestru și pe timp de criză. Astfel, oamenii au trimis o scrisoare deschisă președintelui României căruia îi cer să facă o analiză corectă și transparentă. Alături de document au fost atașate liste cu peste 750 de semnături.

„Facem această precizare, subliniind că singura politică pe care o facem în școli este politică educațională a Ministerului Educației. Acest lucru a fost posibil în ultimii șapte ani grație muncii și dedicației doamnei inspector școlar general din județul Timiș – profesor Aura Codruța Danielescu, un om cu respect pentru Lege și cu demnitate profesională, care a muncit în toată această perioadă mânată de principii ca echitatea, egalitatea de gen și de șanse, transparență decizională, promovare autentică și nicidecum pe criterii politice, un om a cărui inimă cuprinde toți copiii Timișului. A adus în echipa sa din Inspectoratul Școlar Județean Timiș oameni de valoare, indiferent de orientarea lor politică. Mai mult de jumătate sunt membri ai Partidului Național Liberal. A contat doar capacitatea acestora de a munci pentru copii! Vă scriem pentru că se apropie 22 martie, ziua în care doamnei inspector școlar general i se termină mandatul. Ar fi o zi tristă pentru învățământul timișean, o zi în care ne-am simți mai săraci și mai singuri, căci doamna inspector școlar general ne este lider, sprijin și far în toate demersurile noastre educaționale”, i-au transmis oamenii lui Klaus Iohannis.

Un alt document i se adresează ministrului Educației, Monica Anisie, cea care a hotărât să nu îi prelungească mandatul actualului inspector general. Această decizie nu ar fi avut la bază argumente negative în ceea ce privește activitatea Aurei Danielescu din ultimii șapte ani.

„Ne-am bucurat atunci când ați afirmat că apreciați procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar implementată în Timiș în urmă cu patru ani, o procedură pentru care însuși Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a felicitat-o pe doamna inspector școlar general. Ne-am bucurat și când ați legiferat-o, implementând-o la nivel național, era nu numai un semn de apreciere la adresa muncii unui profesionist, dar și un gest oportun, care urma visul unui om – acela de a oferi șanse egale tuturor copiilor. Aflăm însă că nu mai doriți prelungirea mandatului în funcția de inspector școlar general al județului Timiș al doamnei profesor Aura Codruța Danielescu. Nu o să vă spunem cât de nedreaptă ni se pare această decizie de a înlătura omul, profesionistul care, timp de șapte ani, a adus transparență în procesul decizional, respectarea legii, preocupare pentru binele fiecărui copil și care nu a făcut niciodată alegeri bazate pe criterii politice, în special în această perioadă, în care traversăm o criză fără precedent generată de pandemia cu COVID- 19”, se arată în document.

Părinții și profesorii îi atrag atenția ministrului și asupra faptului că în Legea Educației există un articol care prevede că, în urma evaluării performanțelor, contractul de management încheiat între un inspector școlar general și ministrul Educației poate fi prelungit cu acordul părinților și cer astfel ca acesta să fie respectat. Aura Danielescu este cumnata lui Sorin Grindeanu, iar anumite voci spun că decizia de a fi schimbată din funcție a fost luată pe criterii politice.

1000 x 100 gif logiscool