Ungaria va putea fi tranzitată zilnic, dar în anumite condiții! Mai mulți români care au venit prin vama Cenad, trimiși în izolare la domiciliu

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Nu toți românii au reușit să intre în Ungaria noaptea trecută, motiv pentru care Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, a reluat discuțiile cu omologul său ungar, Péter Szijjártó, în vederea identificării unei noi soluții.

Românilor rămași blocați noaptea trecută la granița Austriei cu Ungaria li s-a permis tranzitarea țării vecine de la ora 12.00, ora Ungariei, până când blocajul va fi eliminat. „În același timp, partea ungară a acceptat ca tranzitul să fie permis în fiecare zi, în intervalul orar 21.00 – 5.00, ora Ungariei, pe rutele indicate de către autoritățile ungare”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Numărul persoanelor care au ajuns în România prin vama Cenad din județul Timiș nu este de ordinul sutelor. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, 46 dintre ei au fost trimiși noaptea trecută în izolare la domiciliu și niciunul în carantină. De asemenea, cei nouă specialiști ai instituției au rămas la punctul de trecere a frontierei pentru a asigura în continuare triajul epidemiologic. Nădlac I, Nădlac II, Borș și Cenad sunt cele patru puncte prin care oamenii se pot întoarce în țară, iar noaptea trecută câteva mii au fost înregistrați numai la vama Nădlac II.  

promovare banner maxagro

Ministerul Afacerilor Externe anunță că va continua demersurile pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați temporar în străinătate și care nu au alternative reale de a rămâne în statele în care se află la acest moment. 

„În cursul zilei de ieri au revenit în țară 170 de cetățeni români: 59 de cetățeni români care fuseseră blocați pe aeroportul din Budapesta, 23 din Maroc și 118 din Egipt. De asemenea, astăzi alți 78 de cetățeni români au revenit în țară din Iordania, ca urmare a demersurilor efectuate de Ambasada României la Amman, iar la acest moment sunt în derulare demersuri pentru facilitarea repatrierii unor grupuri de cetățeni români aflați în Portugalia, Maroc, Egipt și Malta”, informează MAE.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/