Șase persoane izolate la domiciliu în comuna Berliște. Ce măsuri a luat Primăria?

Administrația publică locală condusă de edilul Nicolae Orăvicean veghează asupra respectării cu strictețe a tuturor măsurilor care se impun odată cu decretarea stării de urgență la nivelul României. Actualmente, șase persoane venite din zonele cu risc se află izolate la domiciliu, numărul acestora urmând să crească – în zilele următoare – după cum a dat de înțeles primarul.

Nicolae Orăvicean face un apel către toți locuitorii UAT-ului pe care îl conduce în ideea ca aceștia să dea dovadă de responsabilitate, spirit civic și să colaboreze pentru a ține cât mai departe coronavirusul de comunitatea din Berliște.

„Am făcut o campanie de informare a cetățenilor, am pus pliante în toate satele comunei: la primărie, la dispensar, la școli cu toate instrucțiunile. Am făcut echipe mobile care monitorizează în fiecare localitate situația, echipe la care bătrânii, dar și cei care se află în izolare la domiciliu pot apela în vederea achiziționării celor necesare: cumpărături alimentare, medicamente etc. Totodată, am afișat, în fiecare sat, tabelul cu persoanele care au venit pe raza comunei din țările cu risc. În prezent, magazinele alimentare funcționează cu program redus, toată lumea respectând măsurile impuse.”, a explicat edilul-şef pentru expressdebanat.ro.

La Berliște șase persoane care au venit din țări precum: Spania, Franța, Germania, Austria, Olanda se află izolate la domiciliu, numărul acestora urmând să crească, întrucât alți doi cetăţeni au anunțat că vor reveni acasă.

Referitor la programul primăriei, acesta a fost redus la trei ore. Astfel, în intervalul 09.00-12.00 pot fi eliberate certificate de: naștere, deces, urbanism, se poate efectua plata taxelor și a impozitelor – maximum o persoană în birou.