17 persoane sunt în autoizolare în comuna Gârnic. O singură persoană a revenit din Italia

untitled design set 970x90 px

În comuna condusă de Nicolae Tismănariu, 17 persoane se află în autoizolare, 16 dintre acestea întoarse recent din țări precum: Germania, Austria și doar una singură din Italia. Potrivit edilului, cei izolați la domiciliu respectă autoizolarea, ei fiind conștienți de repercusiuni.

Șeful administrației publice locale din Gârnic spune că i-a înștiințat pe localnici cu privire la măsurile care se impun în vederea limitării și răspândirii coronavirusului pe raza UAT-ului, la nivel local fiind constituite echipe mobile pentru a veni în sprijinul persoanelor vârstnice sau a celor care se află în izolare la domiciliu vizavi de achiziționarea celor necesare: alimente, medicamente etc.

„În momentul de față, pe raza comunei avem 17 persoane în autoizolare, persoana din Italia are astăzi 10 zile de când respectă această măsură, în timp ce alte 16 se află în autoizolare de 6 zile. Nu au fost abateri. Avem oameni din comună care lucrează în străinătate. În mod normal, ei în această perioadă se pregăteau să plece la muncă, însă datorită situației de față vor rămâne acasă. Cu ocazia Sărbătorilor Pascale ne așteptăm să revină încă 20 de persoane acasă”, a precizat edilul-șef pentru expressdebanat.ro.

Nicolae Tismănariu nu a hotărât să modifice programul de lucru în cadrul instituției pe care o conduce, primarul dând de înțeles că oricum numărul persoanelor care se prezentau pentru rezolvarea diferitelor probleme nu era mare, însă rămâne totuși în vigoare distanța minimă între persoane, cea de 1 metru.

publicitate ziar expresb 1000x100

Totodată, în cazul în care situația actuală capătă o altă turnură, social-democratul subliniază că are deja două locații de carantinare pe raza UAT-ului: „Am identificat două locații de carantinare cu două săptămâni înainte de a fi decretată starea urgență. Suntem pregătiți și pentru acest scenariu”.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/