1 milion de euro pentru un tomograf de ultimă generaţie la Spitalul de Urgenţă Caransebeş

La Spitalul Municipal de Urgență se investeşte din ce în ce mai serios în dotarea cu aparatură medicală. După ce, în urmă cu un an, 4,5 milioane de euro ajungeau la Caransebeș din fonduri europene pentru reabilitarea Secției de imagistică și radiologie, acum unitatea medicală va fi dotată cu încă un aparat modern.

Guvernul a aprobat fondurile pentru dotarea cu aparatură medicală și echipamente medicale pentru Secția de radiologie imagistică-medicală. În acest sens, s-a finalizat procedura de achiziționare prin licitație deschisă a echipamentului medical specific unui computer tomograf de ultimă generație (CT OPTIMA 660SE minim 64 Slice-uri), Ministerul Sănătății aprobând în acest scop alocarea de la bugetul de stat, pentru anul 2016, a sumei de 3.995.000 lei. La această sumă se adaugă o cofinanțare de la bugetul local în valoare de 450.000 lei, bani aprobați de Consiliul Local al Municipiului Caransebeș. Ultima achiziţie atinge astfel aproximativ 1 milion de euro!

Reamintim că Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș a primit finanțarea necesară pentru demararea Fazei I din Master-Planul General de Reabilitare  a unității sanitare din municipiul de pe Timiș și Sebeș. În urma eforturilor reunite ale comitetului de conducere a unității medicale şi Primăriei Caransebeș, s-a reușit obținerea de la Ministerul Sănătății a unui sprijin financiar in valoare de 7.550.000 lei, la care se adaugă cofinanțarea de la bugetul local reprezentând suma de 850.000 de lei. Valoarea totală estimativă necesară finalizării Fazei I a investiției este de 27.315.000 lei, cu finalizare în decembrie 2017.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI:

Spitalul din Caransebeş are 8 milioane de euro… promişi de la Ministerul Sănătăţii!

Spitalul din Caransebeș, primul pas spre un vis frumos. Unitatea sanitară a primit o tranșă din banii promiși de Ministerul Sănătății