„Traian Doda” așază Caransebeșul în topul orașelor cu cele mai bune colegii din România!

Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș este singurul liceu din județul Caraș-Severin care a câștigat premiul de 20.000 de euro la finalul Olimpiadelor Kaufland România. Potrivit directorului Felix Borcean, la nivel de țară s-au câștigat 103 premii, dar la concurs au participat 1.300 de unități școlare.

„Ne numărăm printre cele 100 de unități şcolare din țară care au câştigat un premiu în valoare de 20.000 de euro în programul Olimpiadele Kaufland. De asemenea, doar 4 şcoli din județ din cele peste 30 înscrise în program vor intra în posesia premiului. Dintre acestea, suntem singurul liceu (colegiu). Vă felicit, dragi colegi şi elevi, pentru unitate şi competitivitate! Mai mult, suntem în Top 10 oraşe şi Top 10 județe și numărul 1 la aprecieri. Să nu fim modeşti, le merităm!”, a menționat directorul Felix Borcean.

Entuziast, distractiv şi educativ… Acestea sunt cele trei atribute esențiale ale Olimpiadelor Kaufland. Au avut loc 40.000 de activități extrașcolare desfășurate de elevi cu dascălii lor în toată țara. La Caransebeș, a avut loc un spectacol de coregrafie, muzică și teatru în diferite limbi străine, care a prins la public și care a impresionat juriul.

„Vorbim de muncă în echipă, creativitate, seriozitate, mobilizare socială și viziune! Toate acestea, dovedite de o întreagă generație de elevi împreună cu profesorii lor”, ne-a declarat Felix Borcean.

Pe lângă Traian Doda, pe locul fruntaș, câștigând același premiu de 20.000 de euro, se află și Grădinița nr. 4 din Caransebeș.

Banii vor fi folosiți de conducerile celor două unități școlare în funcție de nevoile școlarilor, la nivel de Colegiu „Traian Doda” realizându-se un top al cerințelor.

„Banii vor fi împărțiți proporțional între Traian Doda și fosta Școală Generală nr 8. Acolo vom realiza o sală multimedia cu laptopuri, proiectoare și sistem de sonorizare și poate reușim un sistem de sonorizare în toată școala pentru ca pauzele să fie mai relaxante cu muzică și informații utile din școală. La Doda, dorim să îmbunătățim sistemul de sonorizare, astfel încât să se prezinte ca un radio intern cu anunțuri și muzică, să modernizăm amfiteatrul liceului”, a adăugat directorul Felix Borcean.

Până la sfârșitul lunii martie, reprezentanții liceului vor depune un proiect de cheltuieli, după care banii vor fi virați în contul liceului.