Traian Băsescu: PNL nu are preşedinte la Consiliul Județean Caraş-Severin din cauza Alinei Gorghiu!

„Alina Gorghiu are minte politică cât un copilaş de grădiniţă, nu mă pot certa cu un copil”, a spus preşedintele PMP, Traian Băsescu, înainte de a dezvălui negocierile purtate imediat după alegerile locale.

Nu mă pot certa cu un copil. Dânsa (preşedintele PNL, Alina Gorghiu n.r.) are minte politică cât un copilaş de grădiniţă. Îi aduc aminte acestei doamne că la fel a spus înainte de alegerile locale. Drept pentru care a pierdut preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş, a pierdut preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ şi pe cea a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a pierdut preşedinţia Consiliului Judeţean Maramureş. Atât a costat-o datul din gură de la nivel de copil”, a declarat Băsescu la România TR, întrebat cum vede declaraţia Alinei Gorghiu potrivit căreia PMP este un partid toxic, care nu merită să intre în Parlament.

Fostul președinte al țării a adăugat că dacă preşedintele PNL va continua să vorbească în acest fel va avea surprize după alegeri, pentru că oamenii din partide au demnitate. „Şi spun că eu am încercat să îi conving să mergem cu PNL. Abia i-am convins la Ilfov, dar altfel peste tot organizaţiile au refuzat alianţa cu PNL care exact acest mesaj l-a distribuit şi în teritoriu – nu avem nicio treabă cu PMP, e partid toxic. Când a fost să se facă majorităţile îi căutau pe la uşă şi nu aveau cu cine vorbi”, a mai spus Băsescu.

Băsescu a menţionat, în contextul alegerilor care se apropie, că îi este dor de entuziasmul electoratului PDL, un electorat care acum „e apatic şi nu îşi găseşte locul” şi căruia o să îi dea posibilitatea să îşi găsească din nou locul, la alegeri.

În urma constituirii Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ion Marcel Vela şi Silviu Hurduzeu au candidat pentru funcţia de preşedinte al forului, Vela pierzând după ce cei doi consilieri judeţeni ai PMP, dar şi unul al UNPR, au votat cu Silviu Hurduzeu.