O repriză de vis, alta de coșmar

În etapa a șaptea a Ligii I de futsal, Muncitorul Reșița a scăpat printre degete o victorie care la un moment dat îi stătea la îndemână. Dunărea Călărași s-a impus la Reșița cu 5-4, după ce Muncitorul conducea la pauză cu 3-0.

Elevii lui Ion Roman au făcut o primă repriză de vis, în care căpitanul Casian Doană a realizat un hat-trick și tabela arăta un nesperat 3-0 după 20 de minute de joc. Primul gol a fost marcat după o acțiune personală a lui Florin Bârcean, urmată de pasa decisivă către Casian Doană, aflat singur în fața porții goale. Cel de-al doilea gol a venit în urma unei faze fixe, o lovitură liberă executată de același Casian Doană, în timp ce a treia reușită a fost rodul insistenței căpitanului reșițenilor, care a urmărit balonul trimis spre terenul advers, și-a depășit în viteză un adversar, a driblat portarul și a înscris din unghi lateral dreapta. Remarcabile și intervențiile portarului Cristian Copocean.

În repriza secundă, oaspeții au început motivați, reșițenii au fost de nerecunoscut și golurile au curs ca valurile Dunării în poarta Muncitorului. S-a făcut 3-3, reșițenii au o tresărire de orgoliu și preiau din nou conducerea, prin Florin Bârcean. Însă călărășenii nu-și spuseseră ultimul cuvânt și au răsturnat din nou situația pe tabela de marcaj, ajungând ei la conducere, cu 5-4. Secundele de final i-a găsit pe reșițeni încercând cu disperare să obțină măcar un egal într-un meci contra unei formații pe care sezonul trecut o zdrobeau la Sala Polivalentă.

„Sunt foarte dezamăgit de acest joc, din păcate ne-am crezut învingători la pauză. După părerea mea, prima repriză a fost controlată de noi, a doua am început-o slab, nu am fost atenți pe parcursul părții secunde și acest lucru ne-a costat. În a doua repriză, echipa nu a avut atitudine, nu a avut voință și forță. În fotbal s-au văzut multe, la acest joc am pățit-o și noi, după scorul de 3-0 la pauză, adversarul a întors rezultatul și din păcate am pierdut jocul. Urmează trei meciuri pe care nici nu ne gândim să nu le câștigăm, singura variantă este să obținem trei victorii. Acum vom merge la Cluj și sperăm să ne impunem. Jucătorii sunt dezamăgiți și ei, nu au decât să muncească mai mult și cu siguranță vor veni și rezultatele”, a spus antrenorul Ion Roman.

Muncitorul Reșița – Dunărea Călărași 4-5 (3-0)
Marcatori: Casian Doană (13:43, 18:57, 19:24), Florin Bârcean (32:09) / Răzvan Radu (22:07), Ionuț Movileanu (29:24, 34:59, 36:17), Ștefan Kristic (30:37).
Muncitorul: Copocean, Bârcean, Fedor, Doană, Sturzu, Mihuțescu, Mitru, Popescu, Takacs, Otero, Păvan, Moț. Antrenor: Ion Roman.
Dunărea: Cinaru, Movileanu, Plugaru, Kristic, Ion, Moldovanu, Tomescu, Rotaru, Vârlan, Radu, Șotârcă (antrenor și jucător).
Arbitri: Cezar-Georgian Ionescu, Ionel Boharu, Septimiu Burtescu. Observator: Vasilică Constantin.

Muncitorul Reșița a rămas pe locul 9, cu doar trei puncte și va juca etapa viitoare în deplasare cu Clujana Cluj.