A patra victorie consecutivă! Universitatea Reșița – lider neînvins în Divizia A!

Handbalistele de la Universitatea Reșița se mențin în fruntea clasamentului Diviziei A, Seria B, și după etapa a patra. Studentele au învins duminică pe Extrem Baia Mare, cu 32-31, victoria fiind decisă în ultimele 30 de secunde.

Elevele antrenorului Cristian Busuioc au avut parte de o susținere importantă din tribuna Sălii Polivalente, în care au luat loc mai mulți iubitori ai handbalului decât de obicei. Universitatea Reșița venea după trei victorii consecutive în primele trei etape ale campionatului, succesul de miercuri de la Târgu Mureș propulsând-o în fruntea clasamentului. Pentru prima oară în acest sezon în postura de lider, echipa reșițeană și-a dorit să-și treacă în cont al patrulea succes. Și a reușit, dar nu fără emoții. Băimărencele au condus aproape în permanență pe tabela de marcaj, chiar și cu cinci goluri diferență (14-19, în minutul 29).

În repriza secundă, CSU Reșița a recuperat treptat-treptat din diferență, a egalat la 24 în minutul 42 și a trecut pentru prima oară în avantaj în minutul 52 (scor 28-27). Finalul a fost dramatic, oricare dintre echipe putând da lovitura decisivă. La scorul de 31-31 s-a remarcat Andra Ioța în poarta Reșiței, iar Adriana Voina a înscris golul care s-a dovedit a fi cel al victoriei. Ultimele 12 secunde le-a găsit pe reșițence în propria jumătate de teren și pe băimărence căutând cu disperare să recupereze mingea aflată în posesia gazdelor. S-a încheiat 32-31 (15-19) și Universitatea Reșița a acumulat 12 puncte din tot atâtea posibile, în primele patru etape a ale sezonului.

„A fost un meci foarte dificil, ne așteptam să fie așa. Am întâlnit o echipă de junioare I foarte instruită, pe care țin s-o felicit, a făcut un joc foarte bun astăzi. Mă bucur că am reușit să smulgem această victorie pe final, pentru că ar fi fost păcat de începutul acesta de sezon și recunosc că am avut momente în care nu ne-am sincronizat mai ales pe faza de apărare, nu am ajutat foarte mult nici poarta, am primit multe goluri de afară, de la linia de 9 metri. În schimb, mă bucur că până spre final am reușit să anihilăm cei doi interi de la Baia Mare și să obținem victoria de astăzi”, a spus prof. Cristian Busuioc.

CSU Reșița: Delia Roman, Alexandra Popescu, Andra Ioța – Adriana Voina (12 goluri), Andrada Stamin (5), Alexandra Dinu (5), Alina Cristea (4), Gianina Iung (3), Claudia Baldovin (2), Diana Boriceanu (1), Alexandra Bucur, Cătălina Dumitrescu, Beatrice Kovari, Denisa Ion.

banner 970 x 250