SENTINȚĂ. Cel mai mare șpăgar dovedit din Caraș-Severin și-a ridicat un imperiu, în mod cinstit! Așa a hotărât Tribunalul!

Fostul medic-şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, Sebastian Telbis, nu se va întoarce la pușcărie, acolo unde a stat pentru aproape 300 de șpăgi primite de la pacienți într-o singură lună. Tribunalul Caraș-Severin l-a achitat pentru infracțiunea de spălare de bani!

După ce Tribunalul Arad l-a condamnat la trei ani de închisoare și i-a confiscat mai multe imobile și bunuri pe care le-a achiziționat cu bani murdari, proveniți din infracțiuni de corupție, procurorii Parchetului Înalte Curți l-au trimis în fața instanței pe doctorul Telbis, soțul judecătoarei Luminița Telbis, pentru comiterea infracțiunii de spălare de bani. Practic, organele de cercetare penală au arătat că familia Telbis are o avere impresionantă, care nu putea fi ridicată din câștiguri licite. Tocmai de aceea au solicitat confiscarea extinsă a averii soților Telbis și a fiicei lor, o studentă care nu a lucrat niciodată, dar care e mai bogată decât și-ar putea închipui cineva. În fața instanței, doctorul a pozat în fost bișnițar de mașini, a dezvăluit cum a comercializat benzină pe timpul embargoului impus Iugoslaviei și cum a ascuns o mulțime de bani de soția sa judecător. Totodată, a adus în sala de judecată o serie de martori, care au jurat cu mâna pe Biblie că Sebastian Telbis a fost într-adevăr bișnițar de mașini și că a cărat cisterne întregi de benzină cu barca pe Dunăre. Fiica sa a arătat și ea cum s-a împrumutat peste noapte de zeci de mii de euro, cum a primit cadouri generoase de la bunici și, ca atare, toate proprietățile aflate pe numele său nu au nicio legătură cu șpăgile primite de tatăl său.

Tribunalul Caraș-Severin a luat de bune toate acestea și l-a achitat pe cel mai mare șpăgar dovedit din județ, doctorul Sebastian Telbis, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor în formă continuată. În consecință, instanța a respins, ca nefondată, cererea de confiscare extinsă a averii și a dispus ridicarea măsurii asiguratorii a sechestrului instituită pe mai multe imobile. Procurorii au șansa apelului!