Important om de afaceri, condamnat pentru dare de mită! Anculia, fostul șef APIA, a mai primit aproape șapte ani de pușcărie!

Patronul Consiron, Emil Bulboacă, a fost găsit vinovat pentru comiterea a două infracțiuni de corupție și așteaptă cu sufletul la gură sentința definitivă, pentru a vedea dacă merge sau nu în spatele gratiilor!
Un nou dosar privind fraudarea fondurilor alocate pentru întreținerea pășunilor s-a soluționat prost în primă instanță pentru fostul director APIA, Romică Anculia, care stă deja de ceva vreme în pușcărie. Și nu pentru puțin timp! Același dosar a adus însă o condamnare importantă și pentru Emil Bulboacă.
Acesta a fost condamnat pentru infracţiunile de dare de mită și cumpărare de influenţă la trei ani închisoare. Tribunalul Arad a suspendat executarea pedepsei aplicate inculpatului sub supraveghere pe un termen de încercare de cinci ani. În schimb, Romică Anculia, aflat în Penitenciarul de maximă siguranţă Arad, a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă și luare de mită, pentru care va executa șase ani şi opt luni închisoare. În regim de detenție!
Bulbocă a avut și încă mai are relații contractuale cu instituții publice și chiar cu municipalitatea reșițeană. A construit blocuri pe Calea Caransebeșului din Reșița, iar de vreo câțiva ani a concesionat întreg platoul Secu. Referitor la cele reținute în dosarul APIA, Bulboacă ar fi bătut palma cu Anculia pentru niște lucrări de întreținere a pășunilor în comuna Sacu. Lucrări care în realitate nu prea existau!