Dorinel Munteanu e aproape de revenirea la echipa națională!

După întâlnirea din această săptămână dintre cărășeanul Dorinel Munteanu și noul selecționer al naționalei de fotbal a României, se vehiculează includerea Neamțului în staff-ul tehnic al lui Christoph Daum.

Cei doi se cunosc din perioada în care Dorinel Munteanu juca în Germania, fiind chiar elevul lui Christoph Daum la Școala de Antrenori de la Koln. Liderul selecțiilor la echipa națională, cu 134 de apariții, ar putea fi unul dintre colaboratorii lui Daum în campania de calificare la Campionatul Mondial din Rusia.

“M-am întâlnit marți cu domnul Daum. A fost o discuție mai mult privată decât profesională, fiindcă nu ne-am văzut de foarte mult timp. I-am urat bun venit în România, sigur și el a fost bucuros că m-a văzut. Am discutat și despre o posibilă colaborare, dar nu s-a luat nicio decizie. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în zilele următoare, dacă voi colabora cu dânsul, dacă voi fi cooptat în staff-ul dânsului. Dacă nu, eu oricum îl susțin. Cu mare plăcere atât pe el, cât și fotbalul românesc”, a spus Dorinel Munteanu.

Cărășeanul spune că are încredere în noul selecționer al echipei naționale: “La noi tot timpul sunt nemulțumiri. Am avut foarte multe experiențe, cu antrenorii noștri, unii au avut succes, alții mai puțin. Cred că este o mutare foarte bună și eu sper să fie de succes. Mă gândesc la experiența domnului Daum, la mentalitatea dânsului, motivația cu care a venit aici cred că va fi benefică fotbalului românesc. Vom discuta despre contestatarii lui sau despre oamenii care nu-l doresc, probabil după calificările la Campionatul Mondial din Rusia.”
Dorinel Munteanu a jucat ieri după-amiază în meciul din Valea Domanului care a strâns laolaltă o parte dintre fostele glorii ale fotbalului reșițean, de la cele două nume grele din municipiul de pe Bârzava, CSM și Gloria.
“O inițiativă lăudabilă, invitația a fost făcută acum o săptămână. M-am bucurat că ne-am întâlnit aici. A fost un joc reușit, scorul a fost foarte strâns. Trebuie încurajate aceste acțiuni, dacă cei din generația noastră nu începem să organizăm asemenea competiții, nu știu cine o va face. Tineretul sau cei care au trebui să o facă nu o fac. M-am bucurat, m-am revăzut cu foarte mulți colegi, foarte mulți prieteni”, a mai spus Neamțul.
Dorinel Munteanu este invitatul special al Federației Române de Fotbal, la Supercupa României de sâmbătă, dintre CFR Cluj și Astra, de pe Cluj Arena. Acolo se va reîntâlni cu selecționerul Christoph Daum.