Sechestru asigurator pe averea făcută din șpagă. Ghiorghioni rămâne fără funcție și bani!

Procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile vicepreședintelui CJ CS pentru a recupera prejudiciul de 200.000 de lei pe care l-au identificat în acest dosar.

Decizia i s-a adus la cunoștință aseară, în prezența avocatului. Practic, cum Ionesie Ghiorghioni a fost prins asupra faptei, în flagrant, ridicând o sumă importantă de bani, dosarul său este aproape finalizat. Astfel că va fi trimis în judecată. Instanța care va analiza probele procurorilor, dar și ce are de spus avocatul vicepreședintelui este Tribunalul Caraș-Severin.

În prezent, Ghiorghioni se află în arestul IPJ Timiș, acuzat fiind de trafic de influenţă. Acesta a fost pur şi simplu desfiinţat de procurorul anticorupţie, care a arătat că „inculpatul a fost exclusiv preocupat de urmărirea intereselor meschine de îmbogăţire, a pus în pericol siguranţa lucrărilor realizate de către agenţii economici, prin impunerea unor standarde de calitate precare, ca rezultat al diminuării sumelor alocate pentru materialele folosite, diminuare proporţională cu procentul de 10 la sută din valoarea totală a acestor lucrări, a constituit o activitate ce a adus grave atingeri intereselor legitime ale instituţiei pe care o conduce, a comunităţilor reprezentate de CJCS şi care pe termen lung pot constitui grave perturbări ale unei bune funcţionări a CJCS, prin costurile inevitabile generate de calitatea mai slabă a acestor lucrări şi prin reducerea investiţiilor”.