Reșițeanul Robert Lupu se bate cu turcii. România e invincibilă!

După ce ani la rând a fost căpitanul Naționalei de futsal a României, reșițeanul Robert Lupu are acum misiunea de reconstrucție a primei reprezentative, în calitatea sa de selecționer. Tricolorii au disputat în această săptămână o „dublă” amicală cu Turcia, la Kocaeli.

România a câștigat ambele meciuri de pregătire, cu 4-3, respectiv 3-1. Tricolorii au ca obiectiv major calificarea la Campionatul European din 2018, ce va avea loc în Slovenia. România își va afla pe 21 octombrie adversarele din cea de-a doua fază a preliminariilor CE, urmând să fie gazda uneia dintre grupele din turul secund.

„Am făcut meciuri bune cu Turcia, am dominat și am meritat să câștigăm. Jucătorii au fost implicați și dornici de afirmare”, a spus selecționerul Robert Lupu.

Tricolorii au câștigat toate cele șase meciuri pe care le-au disputat până acum în Turcia: 5-1 și 4-2, în 2007; 3-0 și 6-3, în 2015; 4-3 și 3-1, în 2016.
Robert Lupu este antrenor și jucător la Informatica Timișoara, vicecampioana României la futsal. În actualul sezon, echipa timișoreană ocupă momentan locul 4, cu nouă puncte din cinci meciuri.