Rata mortalității infantile atinge cote alarmante în Caraș-Severin! Salvați Copiii, încă un gest pentru viață [VIDEO]

untitled design set 970x90 px

Pentru că județul Caraș-Severin se află pe primul loc în țară la rata mortalității infantile și pentru că fiecare suflet este important pentru o Românie sănătoasă și prosperă, președinta Asociației Salvați Copiii, Gabriela Alexandrescu, a venit pentru a două oară la Caransebeș pentru a aduce un ecograf performant la Maternitatea de la Spitalul Municipal de Urgență.

Pentru că se dorește o implicare și din partea comunității, evenimentul a fost organizat în sala festivă a primăriei Caransebeș. Aici, președinta asociației județene Salvați Copiii, Măriuța Simionescu, a prezentat activitățile organizației, precum și campaniile pe care asociația le-a desfășurat în ultimii 4 ani, în urma cărora majoritatea maternităților din țară au fost dotate cu aparatură medicală, care să vină în sprijinul medicilor.

La eveniment au luat parte ambasadoarea pe Caraș-Severin Salvați Copiii, Liliana Dacica, directorul Direcției Județene de Sănătate Publică, Dragoș Luca, primarul Felix Borcean al Caransebeșului, city managerul Andrei Ungur, reprezentanții spitalelor din Reșița și Caransebeș, consilieri locali și fostul city manager, profesorul Nicolae Borcean. Acesta din urmă a ținut să mulțumească invitației și să menționeze că doar având grijă de copiii noștri avem grijă de acest popor.

Acest ecograf ultra performant, în valoare de 20.000 de euro, donat spitalului este de un real folos pentru secția de Maternitate și nu numai, ne-a declarat șefa secției de Pediatrie a Spitalului Municipal, medicul Rodica Motoș.

„Acest aparat ne ajută în depistarea precoce a afecțiunilor cerebrale la nou-născuți prin ecografia transfrontanelară și pentru punerea corectă a diagnosticului în cazul sindromului dureros abdominal care este extrem de frecvent la copii”, a precizat dr. Rodica Motoș.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Ajungem în 67 de maternități și secții de Pediatrie din țară în acest an, mulțumim celor care au considerat că trebuie să investească în proiectele noastre și toți banii se întorc către maternități. Ni se pare o datorie de onoare prin astfel de întâlniri să spunem ce facem cu banii, în total în toți acești 4 ani peste 8 milioane de lei. Lucrăm și în comunitățile rurale, în Caraș-Severin în zonele Reșița și Anina, pentru că de acolo vin foarte multe cazuri de femei care nu-și controlează sarcina și ajung într-o situație extremă. Este un program de nutriție, educație și control al sarcinii pentru ca viitoarele mămici să cunoască toate aspectele. De asemenea, se fac anual congrese la București pentru ca medicii specialiști să aibă cele mai noi informații în domeniu”, ne-a precizat Gabriela Alexandrescu, președinta Salvați Copiii.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157685549894046″]

Potrivit directorului Spitalul din Caransebeș, medicul Ionuț Mihăilică, la Maternitatea din patria gugulanilor se nasc anual în jur de 2.000 de copii și sunt îngrijiți în jur de 6.000 de pacienți din rândul minorilor, iar rata mortalității infantile este una dintre cele mai mari din țară, de 12,8 la mie, media la nivel de țară fiind de 8 la mie.  

Spitalul Județean de Urgență Reșița, secția de Neonatologie au fost donate două lămpi fototerapie pentru nou-născuți, în valoare de 4.642 euro.

YouTube video

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/