Nadia Potoceanu, găsită țap ispășitor pentru nerealizarea unui club pentru vârsta a treia în Lunca Pomostului [VIDEO]

explo 1000x200

Un proiect de hotărâre propus în ultima şedinţă a Consiliului Local Reşiţa, favorabil persoanelor de vârsta a treia, a căzut din motive inexplicabile. Inexplicabile doar la prima vedere!

Cel mai dur în declarații a fost viceprimarul Adrian Dacica, cel care era și președinte de ședință, care le-a reproșat colegilor săi de consiliu că tac precum mielușeii în ședințele comisiilor de specialitate și iau cuvântul în plen, doar pentru a face spectacol.

„Suntem singurul oraș din România care are bibliotecă municipală, ceilalți au cu toții biblioteci județene. Noi nu numai că avem o bibliotecă municipală, dar avem cinci locații care o găzduiesc! Și asta deși sunt biblioteci în care am monitorizat și am identificat că, timp de trei săptămâni, nu a călcat nimeni să împrumute o carte”, a spus primarul Ioan Popa.

Potrivit primarului, patru dintre aceste locații (două pe Aleea Tineretului, una pe Str. G.A. Petculescu și una pe Str. G. Enescu) se află în imobile ale Primăriei Reșița. „Dar vreau să știți că una dintre locații este în chirie chiar la Coda Serv!”, a punctat primarul, făcând referire la secția de pe Str. Țarcului sau ”De la Ada”, așa cum mai este cunoscută ea.

Noul proiect de hotărâre prevedea ca imobilul de pe str. G. Enescu să fie luat de la Biblioteca Municipală și transformat în club pentru vârsta treia, păstrând, însă, și o sală de lectură.

„Domnule primar, sunteți primarul și al celor din Govândari, trebuie să vă gândiți și la ei! Acolo este 70 la sută din populația Reșiței, nu îi putem lăsa fără nici o bibliotecă”, a răbufnit Nadia Potoceanu, proaspătul consilier validat de la Partidul Verde.

„Dar nu desfințăm nici o bibliotecă din Govândari, ci din Luncă! Nu din Lunca Bârzavei, ci din Lunca Pomostului!”, a explicat primarul. Tardiv. Doamna Potoceanu votase deja împotriva proiectului, chiar dacă, atunci când a realizat că înțelesese greșit, a spus că rectifică și votează pentru. Din păcate, prea târziu, căci votul odată exprimat nu mai poate fi retras…

YouTube video