Barbălată atacă în instanţă o hotărâre a Consiliului Local Reşiţa! Miza: regulamentul teraselor!

Societatea Coda Serv din Reşiţa a făcut plângere prealabilă la hotărârea de Consiliu Local prin care s-a adoptat regulamentul teraselor din municipiul Reșița. Plângerea prealabilă este o procedură prevăzută de Legea contenciosului administrativ, ca o procedură preliminară unui proces.

În plângerea prealabilă, Coda Serv, firmă patronată de omul de afaceri Costel Ciobanu-Barbălată, contestă atât urbanistul municipalității care a întocmit regulamentul respectiv, cât și procedura prin care acesta a fost angajat ca urbanist la Primărie. „Potrivit art. 65 alin. 2 din Legea 350/2001”, Coda Serv susține că nu a fost respectată procedura de avizare a regulamentului, iar Ion Petruescu, urbanistul interimar al Primăriei, cel care a realizat regulamentul, nu este înscris în Tabloul Național al urbaniștilor, poate fi numit interimar doar pentru 6 luni, deși el ocupă acest post de mai multă vreme, și nu există nici avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici pentru această numire.

Mai mult, Coda Serv susține că prin acest regulament se anulează practic toate contractele de concesiune, deși între Primărie și concesionari există contracte cu termene clare, care nu ar putea fi anulate.

Consilierii locali au decis să mențină HCL-ul prin care s-a adoptat acel regulament și au respins plângerea prealabilă a celor de la Coda Serv. Cei din urmă mai au, acum, doar calea instanței.