Patrimoniul Herculanelor, căpuşat angro şi en détail!

Procurorii DIICOT cercetează acum modul în care a fost înstrăinat patrimoniul SC HERCULES SA și pot chiar cere anularea tuturor vânzărilor fictive făcute de membrii grupului infracțional.

În paralel cu contractarea unor împrumuturi vădit dezavantajoase pentru societate, Iosif Armaș a trecut şi la vânzarea directă a unor active. Cât privește sumele de bani care ajungeau în conturile SC HERCULES SA urmare a vânzării unor imobile/hoteluri, membrii grupului infracțional le-au scos din societate prin justificarea plății salariilor, salariați apropiați lui Iosif Armaș ocupând funcții de conducere administrativă sau pe fiecare hotel. Este vorba tot persoane apropiate lui Iosif Armaș (Răiescu Stana Paraschiva – sora, Răiescu Filip jr. – nepotul, Armaș Ion – fratele, Armaș Anastasia – cumnata, Armaș Iancu – nepotul, Răescu Simion – fratele lui Răiescu Filip – directorul general , alături de alte persoane care erau rude ale lui Iosif Armaș, în special din zona comunei Luncavița).

CITEȘTE ȘI: Iosif Armaş nu putea devaliza de unul singur S.C. Hercules! Reţeaua mafiotă, cu nume şi prenume!

Deși activitatea SC HERCULES SA era tot mai scăzută, au fost menținute în societate persoane apropiate membrilor grupului infracțional, acestea fiind remunerate la valori superioare celor existente pe piața economică, „în cazul factorilor de conducere valoarea salariului depășea  cu aproximativ 400% valoarea salariului mediu pe economie. Important este faptul că, în situația executărilor silite, drepturile salariale au prioritate față de alte creanțe, existând astfel certitudinea că aceste persoane își vor recupera sumele de bani atâta timp cât SC HERCULES SA încă mai avea bunuri care puteau fi executate”, rețin procurorii antimafia în dosar.

Prin încheierea unor contracte de împrumut cu Hrelescu Beatrice Astrid, s-a urmărit executarea silită a imobilelelor: Pădure în Domogled cu Fabrică de Gheață și Pădure la Cerna cu Restaurant „Grota Haiducilor“, cea din urmă ajungând în comodat la deputatul Ioan Tabugan.

CITEȘTE ȘI: Ruinele lui Armaş din Herculane au ajuns în TopHotel Awards! Vezi aici cum a fost posibil!

La două zile după deschiderea procedurii de insolvență a SC Argirom Internațional SA (21.03.2008), Filip Răescu jr., fiul lui Răiescu Filip, directorul general al SC HERCULES SA, încheie cu Hrelescu Beatrice Astrid un contract de cesiune a contractului de împrumut sub semnătură privată, prin care cesionează drepturile ce derivă din contractul de împrumut sub semnătură privată încheiat cu SC HERCULES SA cu nr. 9639/13.12.2007. Valoarea cesiunii este în sumă de 262.814,40 lei, Hrelescu Beatrice Astrid urmând a încasa această sumă de la SC HERCULES SA.

Acest contract a stat la baza executării silite în dosarul execuțional nr. 32/2008 al unui Birou de Executor Judecătoresc, în care la data de 29.05.2008 Paraschiva Marescu (mama lui Marescu Dorin) a dobândit, la licitație, cu suma de 51.500 lei,  imobilul Pădure în Domogled cu Fabrică de Gheață.

Astfel, „având în vedere legătura dintre persoanele care au încheiat aceste acte și care au dobândit bunul, precum și faptul că Hrelescu Beatrice Astrid nu plătește de îndată contravaloarea cesiunii de creanță, având un termen de 1 an (de la cesiune), coroborat cu perioada scurtă de executare silită (aproximativ 2 luni de la cesiune), există suspiciunea rezonabilă că Răiescu Filip (fiul) nici nu a procedat la împrumutul efectiv al sumei de bani în decembrie 2007 către SC HERCULES SA, actele întocmite în cauză fiind fictive, doar pentru a justifica executarea silită a imobilului respectiv”, scriu procurorii DIICOT.

CITEȘTE ȘI: Grup infracţional organizat la Băile Herculane! Bijuterii arhitectonice, vândute de Armaș prin fraude de proporții!

De asemenea, în cadrul aceluiași dosar execuțional, la data de 21.08.2008, prin actul de adjudecare nr. 32, Hrelescu Beatrice Astrid dobândește Imobilul  Pădure la Cerna cu Restaurant „Grota Haiducilor“, pentru suma de 585.000 lei. Deși prețul figurează ca fiind achitat integral, în actul de adjudecare nu se specifică modalitatea de achitare a prețului (prin cont sau personal etc.). Ulterior, prin contractul de vânzare-cumpărare nr. 1562/20.05.2009 – BNP Andronache Rădulescu, Hrelescu Beatrice Astrid, căsătorită cu Hrelescu Iancu, vinde lui Gavril Adamescu (directorul economic al SC HERCULES SA) Imobilul Pădure la Cerna cu Restaurant „Grota Haiducilor“, contra sumei de 215.000 lei! Dintr-un pix!

UPDATE

Deputatul Ioan Tabugan a ţinut să facă o serie de precizări cu privire la Grota Haiducilor: “Eu nu sunt proprietarul Grotei Haiducilor, firma SC D.I. Danari SRL are un contract de comodat până în anul 2020. Firma a fost verificată de două ori într-o lună de Antifraudă, nu s-a găsit nici o problemă: Gavril Adamescu este proprietar, firma familiei mele o are doar prin comodat, pe un termen limitat“.