Metalul e încă o echipă bună!

Antrenorul Marian Pană le reamintește tuturor celor care au abandonat echipa din Valea Domanului, fie ei finanțatori, conducători, jucători, suporteri sau simpli microbiști, că Metalul Reșița nu e o echipă oarecare și că ar merita un alt suport și alt atașament.

Rosso-nerii au pierdut primele două meciuri ale sezonului și tot mai multă lume se îndepărtează de echipa care a terminat doi ani la rând în zona fruntașă a clasamentului. După 0-5, acasă, cu Olimpia Satu Mare, Metalul a cedat sâmbătă în deplasarea de la CSM Râmnicu Vâlcea, scor 2-3. Reșițenii au deschis scorul prin Feher, dar vâlcenii lui Pelici au întors scorul până la pauză după reușitele lui Stoica și Neagoe. Un alt ex-reșițean, Staicu, a făcut 3-1, dar echipa lui Marian Pană a continuat să creadă într-un rezultat pozitiv. Claudiu Ionescu a redus din handicap și nu a lipsit mult ca Metalul să egaleze, pentru că și-a creat câteva situații bune. Gol ar fi putut ieși și dacă arbitrul întâlnirii judeca așa cum a văzut un stadion întreg contactul dintre Szabo și Tomozei. Acesta din urmă l-a călcat evident pe atacantul reșițean, descălțându-l, în suprafața de pedeapsă. Centralul a arătat însă galben pentru simulare. Și asta nu a fost singura decizie stângace.

Marian Pană nu a pus eșecul pe seama arbitrajului, deși o echipă cu atâtea probleme care mai e și ciupită nu poate emite prea mari pretenții. „Am început bine. Feher a marcat un gol foarte frumos din lovitură liberă. Când am crezut că putem și noi obține mai mult, am primit gol la o fază fixă și al doilea a venit după un fault clar în atac. Eu spun că am avut penalty clar la Szabo, dar nu vreau să dau vina pe arbitraj. Jocul ne-a arătat în unele momente că putem spera la mai bine, dar e complicat când nu ai posibilitatea să faci vreo schimbare, când intră un  junior în locul unui senior. Copiii au jucat destul de bine, și Ponoran, și Săndescu, care a avut o ocazie mare. Popescu a venit direct la meci, Anițoiu nici el nu a făcut vreun antrenament. Mă bucur că Popescu a trecut peste ce s-a întâmplat la meciul cu Satu Mare. Sâmbătă ar trebui să vină victoria. Echipa a arătat că Metalul e încă o echipă bună, care merită și poate obține mult mai mult”, a declarat antrenorul Pană pentru expressdebanat.ro.

În etapa viitoare, sâmbătă, Metalul primește în Valea Domanului vizita lui FC Brașov.