Luptă aprigă pentru conducerea Colegiului Economic al Banatului Montan

Principalii candidaţi pentru postul de director al Colegiului Economic al Banatului Montan, Lenuţa Ciurel şi Ion Chiosa, au generat deja serioase animozităţi în mediul public, existând discuţii că fie o tabără, fie cealaltă încearcă să influenţeze rezultatul concursului, concurs care se dorea tocmai unul depolitizat.

Pe de o parte, Lenuţa Ciurel este directorul în exerciţiu şi la adresa sa au curs acuze cum că ar face presiuni pe părinţi ori elevi pentru a putea obţine un rezultat prin care să-l depăşească pe cel pe care şi-l vede rival, fostul inspector şcolar Ion Chiosa. Din cealaltă parte se vociferează că primarul Ioan Popa ar trimite persoane anume în comisia de evaluare şi că acesta i-ar face „campanie” lui Ioan Chiosa, cumnatul Mădălinei Chiosa, consilier local PNL şi membru de bază al echipei lui Ioan Popa. Asta deşi atât Ciurel, cât şi Ioan Chiosa ar fi făcut echipă bună şi poate chiar fructuoasă pentru Colegiu, iar Mădălina Chiosa a fost implicată serios în diverse proiecte europene. Proiecte europene la care şi Lenuţa Ciurel are ceva experienţă. Numai că, cel mai probabil, trecerea Lenuţei Ciurel de la PDL, prin PNL, la PSD a reaprins disputa cu liberalii, dispută începută încă de pe vremea în care concura cu Marina Spătaru, la acea vreme susţinând exact aceleaşi „manevre” ale inspectoratului școlar.

Vineri dimineaţă va fi, cel mai probabil, dimineaţa dezbaterilor aprinse, Colegiul Naţional „Traian Lalescu” fiind locul de examinare a candidaţilor pentru competiţia de director al Colegiului Economic al Banatului Montan. Departe de disputele animate dintre principalii competitori, rămâne de văzut dacă ideea depolitizării posturilor de directori rămâne viabilă sau o vom bifa la încă o încercare nereuşită.