Important om de afaceri din Reșița judecat pentru dare de mită! Avea aranjate afaceri cu penalul Anculia!

Fostul şef al APIA Caraş Severin, Romică Anculia, a tras după el în pușcărie mai mulți primari din Caraș-Severin, dar acum a băgat în necazuri și un om de afaceri, împreună cu care plănuise afaceri penale!

 

Anculia și Emil Bulboacă au fost deja trimiși în judecată pentru fapte de corupție, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Caraș-Severin. Potrivit pressalert.ro, Anculia va răspunde în fața legii pentru trafic de influenţă şi luare de mită în forma acceptării promisiunii, iar cunoscutul om de afaceri reșițean pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită în forma promisiunii. La mijloc ar fi o afacere pe care cei doi au pus-o la cale cu privire la întreţinerea celor 370 de hectare de păşune din comuna Sacu. Conform aceleiași scheme pe care a aplicat-o în mai tot județul, Anculia ar fi acceptat ca Bulboacă să execute mai mult pe hârtie decât în teren lucrările de întreținere a pășunilor, banii obținuți ca subvenții de la Uniunea Europeană urmând să fie împărțiți frățește.

„În timpul monitorizării discuţiilor ambientale purtate în biroul său, în 2011, anchetatorii au interceptat discuţiile în care se punea la punct planul, care a trebuit modificat deoarece primarul din Sacu, Nicolae Daminescu, nu a acceptat să «spargă» contractul ca să fie sub 15.000 euro valoarea şi să fie încredinţat direct. Romică Anculia a susţinut că va reuşi să asigure câştigarea contractului de către firma lui Bulboacă, susţinând că pentru aceasta trebuie să-i dea primarului 20.000 euro. De asemenea, în urma discuţiilor s-a stabilit ca Anculia să primească 50.000 de euro de la omul de afaceri, care a fost de acord să dea respectivii bani. Anculia a promis că va avea grijă să descalifice orice firmă care ar fi venit cu o ofertă mai mică”, notează sursa citată.

Emil Bulboacă face în prezent afaceri cu municipalitatea reșițeană, în sensul că a concesionat pe o perioadă de 49 de ani Platoul Secu, unde ar urma să investească un milion de euro pe parcursul a șapte ani. Anculia a primit ani grei de pușcărie, iar acum are toate șansele să se aleagă cu o nouă condamnare.

 

 

foto: adevarul