Important om de afaceri din Reșița judecat pentru dare de mită! Avea aranjate afaceri cu penalul Anculia!

Fostul şef al APIA Caraş Severin, Romică Anculia, a tras după el în pușcărie mai mulți primari din Caraș-Severin, dar acum a băgat în necazuri și un om de afaceri, împreună cu care plănuise afaceri penale!

 

Anculia și Emil Bulboacă au fost deja trimiși în judecată pentru fapte de corupție, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Caraș-Severin. Potrivit pressalert.ro, Anculia va răspunde în fața legii pentru trafic de influenţă şi luare de mită în forma acceptării promisiunii, iar cunoscutul om de afaceri reșițean pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită în forma promisiunii. La mijloc ar fi o afacere pe care cei doi au pus-o la cale cu privire la întreţinerea celor 370 de hectare de păşune din comuna Sacu. Conform aceleiași scheme pe care a aplicat-o în mai tot județul, Anculia ar fi acceptat ca Bulboacă să execute mai mult pe hârtie decât în teren lucrările de întreținere a pășunilor, banii obținuți ca subvenții de la Uniunea Europeană urmând să fie împărțiți frățește.

„În timpul monitorizării discuţiilor ambientale purtate în biroul său, în 2011, anchetatorii au interceptat discuţiile în care se punea la punct planul, care a trebuit modificat deoarece primarul din Sacu, Nicolae Daminescu, nu a acceptat să «spargă» contractul ca să fie sub 15.000 euro valoarea şi să fie încredinţat direct. Romică Anculia a susţinut că va reuşi să asigure câştigarea contractului de către firma lui Bulboacă, susţinând că pentru aceasta trebuie să-i dea primarului 20.000 euro. De asemenea, în urma discuţiilor s-a stabilit ca Anculia să primească 50.000 de euro de la omul de afaceri, care a fost de acord să dea respectivii bani. Anculia a promis că va avea grijă să descalifice orice firmă care ar fi venit cu o ofertă mai mică”, notează sursa citată.

Emil Bulboacă face în prezent afaceri cu municipalitatea reșițeană, în sensul că a concesionat pe o perioadă de 49 de ani Platoul Secu, unde ar urma să investească un milion de euro pe parcursul a șapte ani. Anculia a primit ani grei de pușcărie, iar acum are toate șansele să se aleagă cu o nouă condamnare.

 

 

foto: adevarul

Comments

 1. Faptele rămân.. says:

  Cu pășunea cu pășunea dar cum rămâne cu reabilitarea sediului Direcției Agricole unde domn’Bolboacă a executat lucrările pe când Romi era director.Nici nu s-a semnat recepția că au și picat zidurile, inundații, etc..La vremea respectivă s-a mușamalizat.Acum este director tovarășul Zarcula,finu lu’Secășan,de curiozitate..întrebați-l de proprietățile care le are..de unde și cum având în vedere că este bugetar. Romică este mic copil,ăsta tace și face,dar un singur lucru este cert, faptele rămân!Așa că Zarule pregătește-te că vine și vremea ta!

 2. cititor says:

  Foarte bine precizeaza autorul,citez ,,Emil Bulboacă face în prezent afaceri cu municipalitatea reșițeană”…in mod sigur si aici se vor descoperi aceleasi practici

 3. Petru says:

  Cum le stie pe toate domnu’ “cititor”… asa din anonimat arunci cu piatra… pai la Platoul Secu dl. Bulboaca baga banii si tot el plateste concesiunea, Municipalitatea incaseaza si daca nu se respecta contractul il poate anula…

 4. vaporeanu says:

  Oferta vazuta peste tot! De ce crezi ca vezi peste tot aceasta oferta de lucru la domiciliu? Răspuns: pentru ca suntem extrem de seriosi! Oamenii ni se alatura mereu si suntem o organizatie in plina extindere! Stai pe margine si te uiti sau participi si tu si incepi sa castigi bani? Te indrum eu pas cu pas, dupa ce ma cauti pentru mai multe detalii, la adresa de email: gheorghenecula@yahoo.com

 5. Un Resitean says:

  Petru…aia este bonusul pentru ambele parti,pana la urma s-ar putea ca seful pe care se pare ca-l pupi cu atata ardoare, sa ii canti ,,La multi ani”

 6. tony kerek says:

  Pai cum credeti ca a ajuns Bolboaca din un amarat de tinichigiu auto, ditamai patronul ?

 7. Nicu M says:

  Din cate stiu nu a vrut nimeni sa ia in concesiune platoul Secu. Ce legatura are una cu alta? Era mai bine sa stea in paragina? Ati ajuns paranoici. Oricum nu inteleg legatura din articol.