Dan Alexa se desparte de Rapid. Vezi mesajul emoționant al bănățeanului către giuleșteni

Numele lui Dan Alexa este asociat în ultimii trei ani cu tot atâtea promovări, cu trei echipe diferite. A pus umărul la promovarea Caransebeșului în liga secundă, apoi a dus-o pe ACS Poli Timișoara în prima ligă, pentru ca în acest an să reușească același lucru și cu legendara Rapid București.

Giuleștiul a ajuns însă la capăt de linie și o nouă amânare a cererii de suspendare a falimentului echipei de lângă Podul Grant stopează Rapidul din parcursul său istoric. Alb-vișiniii se pregătesc să tragă obloanele. Rapid a intrat în faliment după ce sub actualul patron, Valerii Moraru, datoriile au crescut, într-un an şi jumătate, de la 2,2 la 4,5 milioane de euro. În ultimul an, societatea nu a mai plătit niciun ban la ANAF, datoriile către bugetul de stat, rezultate din neplata impozitelor pe salarii şi a altor taxe, ajungând la peste 10 milioane de lei. Curtea de Apel București a amânat judecarea dosarului privind falimentul Rapidului pentru data de 24 august, iar cel mai probabil giuleștenii nu vor juca în Liga 1, locul lor urmând să fie luat de ACS Poli Timișoara.

Antrenorul Dan Alexa a anunțat că părăsește echipa giuleșteană, dar nu înainte de a transmite un mesaj emoționant, pe care îl redăm integral.

“Dragă Rapid,

M-am decis să urc din mers în vagoanele tale vișinii în urmă cu un an de zile, cărând în spate un rucsac plin de vise. Am reușit să-ți schimbăm împreună direcția și la un moment dat, eu și cei care s-au urcat alături de mine în vagoane am sperat că vom putea urla de fericire că Rapid este în sfârșit pe drumul cel bun. Și totuși cineva a schimbat macazul. Acum te-ai întors din drum și te îndrepți cu o viteză și mai amețitoare spre același dezastru… Ar fi multe de spus… întotdeauna e mai mult de spus.
Astăzi am coborât… Cu privirea în jos, dar cu capul sus… Mă simt obosit și rememorez prima întâlnire cu această zonă de imaginile lui Răducanu, Lupescu, Manea, Motroc, Dan Coe, Neagu, Nichi Dumitriu… sau de vocile a mii de rapidiști. Astăzi nu mai cântă nimeni nu mai au forța să spună ceva… De ce încă un club uriaș a intrat în aceea zona de nepăsare superioară pe care se întemeiază din păcate parcă toate eșecurile din fotbalul nostru? Toată tristețea care mă încearcă nu mă face mai slab, nici mai puternic. Doar uman! Și uneori e atât de greu să fii om și să nu poți schimba nimic.
Nu regret nicio secundă că am luptat pentru tine în acest moment greu al existenței tale. Nu regret nimic din această aventură comună pentru că a fost o onoare să fac parte din ea.

P.S. Vreau să mulțumesc tuturor suporterilor acestui club pentru că au reușit să treacă peste orice și să lupte alături de noi, pentru istoria și numel clubului Rapid București. Dragi prieteni am muncit aproape gratis, dar am făcut-o cu entuziasm și pasiune pentru aceste culori, pentru fotbal, pentru voi oameni minunați care vă adunați alături de echipă la fiecare meci al echipei. Am luptat ca Rapid să existe! Am tras de fiecare jucător în parte, am reușit să-i conving să nu plece chiar și atunci când normalitatea trebuia să-i împingă spre o despărțire firească. Am strâns acest grup fantastic lângă mine în speranța că Rapid nu va muri și le mulțumesc că au fost alături de mine necondiționat.
Regret nespus ceea ce se întâmplă, regret că fotbalul romanesc pierde încă o echipă de tradiție cu o istorie incredibilă.
Am fost căpitan atât timp cât am fost fotbalist și m-am simțit responsabil. În calitate de antrenor mă simt și mai responsabil și am considerat că e normal să rămân până la final. Am decis să plec ultimul pentru că asta am simțit. Dar nu am să o fac înainte să vă mulțumesc pentru tot. Știu câtă durere zace în fiecare dintre voi, vă cunosc fidelitatea oarbă și sunt convins că nimic nu poate schimba acest sentiment de neputință și fustrare. Nu am cum să vă împac inimile și nici nu am să încerc. Doar să vă mulțumesc.
Dan Alexa

P.P.S. La mulți ani, Iulian Popa!
…știu că nu ți-ai dorit să ai parte de o asemenea aniversare, dar să fii convins că pentru ceea ce însemni tu ca om și fotbalist ai câștigat respectul tuturor! Mulțumesc, Popică!”