CSM Reșița se bate la promovare! „Istoria din Valea Domanului ne obligă!”

Viorel Lolea, președintele CSM Reșița, recunoaște tranșant la început de 2017 că obiectivul rosso-nerilor este promovarea în Liga a II-a de fotbal.

Șeful din Valea Domanului a vorbit pentru site-ul oficial al clubului despre planurile care se fac în această pauză competițională la CSM, planuri legate în special de promovare. „Pentru echipa de seniori, 2016 a fost un an bun. S-a reușit promovarea în Liga a III-a și am terminat prima parte a campionatului pe locul doi. Ne așteaptă însă un 2017 foarte greu din toate punctele de vedere. Centrul de copii și juniori rămâne însă pentru noi primordial, dar e un moment prielnic pentru echipa de seniori și vom încerca să profităm de el. Totodată, vom lucra și pe un al treilea plan, pe cel administrativ”, a declarat președintele Lolea pentru csmresita.com.

Referitor la obiectivul echipei de seniori în 2017, lucrurile sunt cât se poate de clare în momentul de față. Rosso-nerii atacă promovarea în eșalonul secund al fotbalului românesc. Istoria din Valea Domanului și tradiția fotbalului cărășean ne obligă să ne luptăm indiferent de liga în care activăm pentru titlul de campioni. Asta e clar! Mai ales că avem cea mai frumoasă galerie din Liga a III-a, care rivalizează cu cele din prima ligă. Noi ne-am bazat în tur pe un lot de jucători format din localnici, din fotbaliști de-ai locului. Acum vrem să aducem patru sau cinci jucători cu care să putem ataca promovarea în Liga a II-a. La începutul campionatului promovarea nu a fost un obiectiv impus, dar nu ascund că tot timpul ne-am gândit la asta. Inevitabil, vom lupta pentru promovare, chiar dacă, repet, nu am avut acest obiectiv de la început, a mai spus președintele CSM Reșița.

În această pauză competițională, clubul reșițean a obținut semnătura a trei jucători, Cristian Poiană, Fabian Himcinschi și Marius Călin, dar tratative se poartă și cu alți câțiva fotbaliști doriți de antrenorul Leontin Doană. Încercăm să aducem cei mai buni jucători de care are nevoie antrenorul nostru Leo Doană. Mai suntem în discuții cu un jucător de bandă stângă, cu un mijlocaș și un fundaș central. Nu și-a manifestat nimeni intenția de a pleca și oricum nu am lua pe nimeni decât sub formă de împrumut dacă ar fi cazul. Îmi doresc un joc bun al echipei, încununat cu victorii pe linie, ca să aducem lumea la stadion, nu numai pe cei din Guardia Rosso-Nera”, a mai spus Lolea.