Activități ilegale cu lemn! Societate comercială, amendată cu 10.000 de lei!

Polițiștii cărășeni, împreună cu angajații Gărzii Forestiere, au desfășurat mai multe acțiuni de control pe linie silvică. În urma acestora, o societate comercială a fost amendată cu 10.000 de lei.

Activitățile de control s-au desfășurat, în perioada 7 – 25 aprilie, în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare, dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

„La finalizarea verificărilor, echipa de control a constatat că societatea a expediat material lemnos fără a deține documente de proveniență legală, nu a respectat modul de completare a avizelor de însoțire a materialului lemnos și nu a respectat obligațiile referitoare la modul de operare a datelor în SUMAL. De asemenea, nu a respectat obligația de a completa la zi registrul de evidență a intrărilor-ieșirilor de materiale lemnoase, odată cu intrarea sau ieșirea acestora în/din depozit și a emis două avize din alte locații decât cele de proveniență”, transmite Poliția cărășeană.

Pentru neregulile constatate, societatea a fost sancționată contravențional cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei și i s-au confiscat 675,51 metri cubi de lemn, în valoare de 120.000 de lei.

Potrivit unor informații neoficiale, societatea în cauză ar avea sediul în cartierul Cuptoare din Reșița. Societatea ar mai fi fost amendată și de Garda Forestieră Timișoara la începutul anului cu 5.000 de lei pentru nerespectarea regulilor de exploatare.

Sursă foto: Arhivă