Zvonuri, temeri și adevăruri despre cazurile de coronavirus în rândul cadrelor medicale din Caraș-Severin

untitled design set 970x90 px

Zarvă mare la Spitalul Județean de Urgență Reșița, după ce, în 8 aprilie, o primă asistentă medicală a fost confirmată cu coronavirus. Culmea, la nivel național tot un singur caz de infectare este raportat și astăzi referitor la cadrele medicale din Caraș-Severin, deși tot astăzi însăși Direcția județeană de Sănătate Publică ne spune că mai există un test pozitiv!

În 8 aprilie, odată cu rezultatul pozitiv în cazul asistentei de pe secția de Boli Infecțioase, Direcția de Sănătate Publică a început o anchetă epidemiologică, în care erau incluse și 15 cadre medicale ale Spitalului care au intrat în contact cu asistenta infectată.  „15 cadre medicale legate de acest caz se află în izolare și urmează a fi testate”, ne spunea Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP, în 8 aprilie. Am solicitat astăzi date de la DSP referitoare la rezultatul în cazul anchetei. Și asta după ce surse din interiorul spitalului, dar și cunoscuți ai cadrelor medicale plasate în izolare s-au plâns că personalul își continuă viața normal, fără să stea în izolare, așa cum s-a dispus, și că medicii și asistentele în cauză merg la serviciu, lucrând cu pacienții.

Cum fiecare se teme pentru viața lui și pentru cea a semenilor, am cerut purtătorului de cuvânt al DSP lămuriri cu privire la testarea celor 15 persoane, cărora, potrivit surselor noastre, le-au fost prelevate probe în urmă cu fix o săptămână. „Din cele 15 cadre medicale testate în legătură cu primul caz al asistentei de pe Infecțioase, unul e pozitiv”, a fost răspunsul lui Daniel Botgros. În completare, acesta ne-a subliniat că „nu avem niciun cadru medical în autoizolare”, semn că, în urma rezultatelor negative, 14 din cei 15 au putut reveni la activitatea lor normală, atât la serviciu, cât și în afara programului, autoritățile considerând că nu reprezintă niciun pericol pentru nimeni, atât timp cât n-au fost depistate pozitiv.

După o oră și jumătate de la acest răspuns al Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, vine raportarea centrală cu privire la cazurile de îmbolnăvire în rândul cadrelor medicale din țară. În dreptul județului – stupoare: apare tot un singur caz, „conform raportărilor primite de INSP din teritoriu”, spune Grupul de Comunicare Strategică. Adică teritoriul n-a mai trimis nimic la centru din data de 8 aprilie, atunci când a fost confirmat primul caz?! Neluând în calcul faptul că, între timp, managerul Spitalului din Caransebeș, Adrian Cican, a mai anunțat 3 cazuri de îmbolnăvire în rândul personalului din unitatea pe care o conduce.

publicitate ziar expresb 1000x100

CITEȘTE ȘI: Cadre medicale infectate cu COVID-19 în spitalul din Caransebeș! E anchetă epidemiologică!

Seara trecută, ministrul de Interne, Marcel Vela, arăta din nou cu degetul spre cei care aruncă în spațiul public fake news-uri. Oare de cât timp mai are nevoie ca să arate același deget și spre autoritățile care nu-și fac treaba?! „Alegeți să vă luați informațiile doar din surse credibile”, transmite ministrul. Și care sunt sursele alea? Că cele ale statului se contrazic de la începutul epidemiei în țara noastră și n-am auzit până acum de nicio măsură luată împotriva lor.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/